Lasagna cu foi home made - Mirela Miclescu

18 mai 2011 13:28   Actualitate
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru foi: 1 ou, 30 ml apă şi făină cât cuprinde (cca 350 g) pentru un aluat consistent şi nelipicios.

Mod de preparare:

Punem făina într-un castronel, adăugăm oul şi apa şi frământăm aluatul. Îl întindem foarte bine şi apoi tăiem dreptunghiuri şi le lăsăm puţin la uscat până facem compoziţia de carne.

Călim ceapa, adăugăm cimbru, piper şi boia de ardei dulce. Când se înmoaie ceapa, adăugăm carnea, o călim puţin şi pe aceasta şi apoi punem roşiile tocate mărunt. Lăsăm compoziţia să fiarbă puţin, apoi oprim focul şi opărim foile pentru lasagna.

Amestecăm iaurtul cu cele 3 ouă foarte bine. Opărim câte 3-4 foi, le punem pe fundul tăvii unse cu puţin ulei, adăugăm jumătate din compoziţia de carne şi piper şi apoi jumătate din compoziţia de iaurt şi ou.

Acoperim cu alt strat de foi apoi cu restul de carne şi oul cu iaurt. Acoperim cu încă un rând de foi şi presărăm un strat de caşcaval ras. Râşnim încă puţin piper şi dăm la cuptor pentru circa 30 minute până se coace bine. Eu am înţepat din loc în loc foile de deasupra să se coacă bine.

Poftă bună!

Mai citeşte:

Pacheţele

de primăvară

Pizza

Gustare

rapidă

Aperitiv

fantezie

Vinete a la parmigiana

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe