Le-a cântat poliţiştilor care i-au adus taragotul

3 iunie 2014 17:38   Actualitate
Ultima actualizare:

Dumitru Fărcaş a intrat în posesia taragotului, ieri dimineaţă la ora 5.30. Obiectul atât de drag i-a fost adus de un poliţist de la Secţia 1 din Bucureşti. De bucurie, artistul a cântat în sediul Poliţiei Cluj. Tot ieri, artistul a mai primit o veste bună: a fost găsită şi geanta cu acte, în care se afla taragotul furat din faţa Ateneului Român.

Dumitru Fărcaş şi-a primit instrumentul care-i fusese furat înainte să cânte, sâmbătă, în concertul lui Gheorghe Zamfir de la Ateneul Român. Instrumentul i-a fost adus cu trenul la Cluj-Napoca, într-o pungă, de către un poliţist, care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Fărcaş a asamblat taragotul, a semnat procesul-verbal de predare-primire, după care, de fericire, a pupat instrumentul şi le-a cântat poliţiştilor. Drept mulţumire, Fărcaş i-a dat poliţistului care i-a adus taragotul CD-uri şi cărţi, pe care a scris „Onoare Poliţiei Române".

"Ieri dimineaţă la 5 şi jumătate l-am primit. M-am bucurat şi i-am felicitat, pe toţi cei care s-au implicat, să-mi recupereze taragotul de mare valoare sentimentală pentru mine", a declarat pentru Click! Dumitru Fărcaş. Maestrul taragotului a mai primit o veste bună: geanta cu acte în care se afla taragotul a fost şi ea găsită.

Hoţii au fost identificaţi. Poliţiştii sunt pe urmele celor care l-au prădat pe Dumitru Fărcaş. Şi asta pentru că bărbatul care a predat taragotul l-a cumpărat de fapt de la hoţi. 150 de lei a dat pe instrument, cu tot cu geanta în care era. Ieri după-amiază, poliţiştii de la Secţia 1 au descins la locuinţele hoţilor, însă aceştia nu au fost de găsit.

Mai multe