Liderul talibanilor: «Vom distruge America!» VIDEO

3 mai 2010 16:24   Actualitate
Ultima actualizare:

Poliţiştii din New York au deja un suspect în atentatul eşuat de sâmbătă seară.

Ei deţin o înregistrare video în care un bărbat poate fi văzut dezbrăcându-se de cămaşă în apropierea vehiculului unde a fost descoperită bomba, în timp ce priveşte discret peste umăr.

Individul, care are circa 40 de ani, se uită pe furiş peste umăr şi se dezbracă de o cămaşă de culoare închisă, rămânând cu una roşie pe care o avea pe dedesubt.

Bărbatul îndeasă apoi cămaşa într-ogeantă, susţin oficialii. Anchetatorii analizează opt saci de îngrăşământ, care au fost descoperiţi într-un compartiment metalic al autovehiculului alături de alte materiale, precum benzină, propan, artificii şi ceasuri deşteptătoare.

Şeful poliţiei din New York, Raymond Kelly, a declarat că îngrăşământul nu ar fi putut exploda, ci doar incendia celelalte materiale. "Bomba ar fi cauzat victime", a spus el.

Nu s-ar fi dărâmat clădiri, dar, dacă maşina ar fi explodat, ar fi avut loc o baie de sânge

Talibanii au revendicat atentatul

Gruparea de militanţi pakistanezi, Tarik-e-Taliban, care are legături cu al-Qaida, a revendicat atentatul.

Chiar dacă a fost un atac eşuat, reţeaua a transmis că acesta a fost doar un avertisment minor şi că ce va urma va schimba istoria SUA.

Fostul lider al grupării, Hakimullah Mehsud, considerat că ar fi fost ucis în ianuarie, într-un raid al avioanelor americane fără pilot, a ame­­ninţat că "vom ataca oraşe importante din Statele Unite", potrivit centrului de supraveghere a site-urilor islamiste.

Mai multe