Litoralul, mai ieftin cu 10%!

16 august 2010 17:07   Actualitate
Ultima actualizare:

O cameră la un hotel de trei stele costă, la recepţie, 230 de lei pentru o noapte, iar la patru stele până la 400 de lei. La cinci stele, o cameră pentru o singură noapte ajunge, la liber, şi la 600 de lei.

Însă, de la 1 septembrie, prin agenţiile de turism, pentru aceeaşi cameră la cinci stele se poate plăti 500 de lei pentru şase nopţi de cazare. Este vorba despre programul „Litoralul pentru toţi", cu oferte pentru şase nopţi de cazare în perioada 1 septembrie - 15 octombrie.

Astfel, în cadrul programului, preţurile pornesc de la 160 de lei pentru un hotel de o stea fără mic dejun, iar turiştii vor primi şi un voucher care permite intrarea gratuită la unul dintre obiectivele din zona Dobrogea.

„De astăzi şi până la sfârşitul lunii septembrie, intră în vigoare partea a doua a programului «Zile gratuite de vacanţă», prin care la cinci zile plătite primeşte una sau două gratis", a declarat Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Mamaia.

De menţionat faptul că, la ora actuală, în sudul litoralului preţurile sunt mai mici cu cel puţin 20% faţă de cele din Mamaia.

200.000 de turişti la mare, în weekend

Plajele Mării Negre s-au umplut în weekend. 192.000 de turişti, un număr record pentru acest sezon, au tras o fugă la mare ca să se răcorească. Potrivit Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, cei mai mulţi dintre ei, circa 130.000, au ales staţiunile Neptun, Mamaia şi Costineşti.

Alte câteva zeci de mii de persoane au ales să-şi petreacă vacanţa în celelalte staţiuni de pe litoral, peste 50.000 de turişti aflându-se în Năvodari, Eforie, Mangalia şi Vama Veche.

Algele de pe plaje deranjează turiştii

Cele mai multe sesizări depuse de turişti se referă la prezenţa algelor. Alte sesizări au avut legătură cu starea generală de curăţenie a plajelor, iar opt reclamaţii s-au referit la numărul mare de şezlonguri existente pe plajă şi la faptul că turiştii nu îşi pot aşeza prosoapele în aceste zone.

Turiştii pot face sesizări şi reclamaţii la numărul de telefon: 0241.552080 sau pe email: dispecer@dadl.rowater.ro.

Mai multe