Lovitura grea pentru văduva lui Sergiu Nicolaescu. Decizia luată l-ar supăra cu siguranţă pe regizor

17 aprilie 2014 5:52   Actualitate
Ultima actualizare:

Soția regretatului regizor, Sergiu Nicolaescu, Dana, a vrut să duca la bun sfârșit munca maestrului și la sfârșitul lunii trecute a înscris proiectul filmului despre viața Mariei Tănase, spre aprobarea finanțării de către Centrul Naţional al Cinematografiei.

Comisia care a analizat proiectul depus de Dana Nicolaescu se pare că nu a fost convinsă să acorde finantarea acestuia. De vina se pare să fi fost faptul că regizorul nu este unul foarte cunoscut, iar Dana ca și producător a fost din nou o decizie ce nu a fost pe placul juriului.

Ioan Cărmăzan, membru al consiliului CNC a vorbit pentru ziarulring.ro: "N-am nicio legătură cu povestea asta. Am aflat şi eu acum. N-am fost implicat, era un alt regizor. Deşi filmele lui Sergiu au fost făcute pe banii statului, problema nu se pune aşa. Una e să fii Sergiu Nicolaescu în concurs şi alta e să fie Răzvan Săvulescu regizor, iar Dana, producătoarea. Nu îi ştie nimeni. Contează foarte mult numele regizorului. La CNC, regizorul aduce un punctaj de 25%, producătorul, 25%, iar valoarea scenariului este de 50%", a precizat acesta.

Dana Nicolaescu

Mai multe