Magistrala care alimentează Capitala cu gaze a explodat

6 mai 2010 11:41   Actualitate
Ultima actualizare:

Flacăra a putut fi văzută şi de la 10 km distanţă, iar bubuitura i-a trezit pe toţi locuitorii comunei. Gazele au fost oprite, dar câmpul a fost ars pe o suprafaţă de 200 de metri. De asemenea, şi copacii şi pădurea învecinată au fost pârjoliţi. Pompierii s-au luptat cu flăcările care cuprinseseră pădurea.

Suflul puternic al exploziei a provocat un crater cu un diametru de aproape 15 metri, însă deocamdată nu se ştie ce a produs deflagraţia. Incendiul izbucnit la conducta de gaz aparţinând Transgaz Mediaş a fost stins, în jurul orei 12.00, de pompierii militari de la Garda Afumaţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

În urma cercetărilor făcute la faţa locului a reieşit că focul a fost provocat de o explozie la conducta de gaze, produsă din cauza uzurii materialului din care este confecţionată instalaţia. Purtătorul de cuvânt al ISU Ilfov, lt Simion Petrus, a declarat că după ce tot gazul de pe conductă a ars pompieri au decis că pot începe lucrările de reparaţie a conductei de gaz

Mai multe