Mama și sora teroristului nr.1 de pe planetă, victime ale unui accident aviatic

1 august 2015 11:18   Actualitate
Ultima actualizare:

Doliu în familia teroristului numărul 1 al planetei, Osama bin Laden. Mama vitregă, Rajaa Hashim, și sora acestuia, Sana Bin Laden, și-au pierdut viața în urma unui accident care s-a petrecut vineri în Marea Britanie.

Ele se aflau la bordul unui avion privat de mici dimensiuni care s-a prăbuşit în apropiere de Aeroportul Blackbushe, Yateley. În avionul de 7 milioane de lire sterline s-au mai aflat soțul surorii lui Osama, Zuhair Hashim, și pilotul iordanian, care de asemenea au murit. Avionul a fost complet distrus după ce pilotul nu a reușit să aterizeze pe pista aeroportului și s-a prăbușit peste mașinile dintr-o parcare, a explodat și a declanșat un mare incendiu.

Se crede că tatăl lui Osama, Mohammed bin Awad bin Laden, ar avea 24 de soții și 54 de copii. Acesta este originar din Yemen, dar s-a mutat în Arabia Saudită, unde a devenit antreprenor de construcții al familiei regale. A făcut mulți bani după ce a câștigat drepturile exclusive asupra tuturor proiectelor pentru construcțiilor religioase de la Mecca, Medina și Ierusalim aflate sub control saudit. Osama bin Laden a fost liderul organizației al-Qaida, cea mai mare organizație teroristă din lume. Guvernul SUA l-a numit drept prim suspect în organizarea atentatelor de la 11 sptembrie 2001 în urma cărora au murit aproape 3.000 de oameni. Osama a fost ucis la 2 mai 2011 de o trupă de comando americană.

Mai multe