Manânca mere pentru o memorie mai buna

17 septembrie 2009 3:20   Actualitate
Ultima actualizare:

Câteva substante care se gasesc în mere pot proteja creierul de a-numite tipuri de boli neurodegenerative precum Alzheimer si Parkinson.

Quercetina e unul dintre acesti nutrienti care protejeaza celulele din creier de asaltul oxidativ al radicalilor liberi. Consumul de mere si suc de mere îmbunatateste memoria si capacitatea de învatare.

Bucurati-va din plin de aceasta perioada a anului si profitati de beneficiile merelor.

De ce sa mâncam mere?

- Reprezinta gustarea perfecta la scoala, la serviciu sau în excursie;- Nu contin grasimi;- Sunt gustoase si parfumate;- Nu e nevoie sa stea în frigider;- Aduc un supliment energetic si astâmpara foamea;- Reîmprospateaza respiratia;- Sunt usor de folosit, sub forma de salate, deserturi, gustari, sucuri;

Beneficii pentru sanatate:

- Sunt o sursa naturala de vitamina C. Aceasta este un antioxidant ce pastreaza sanatatea sistemului imunitar si ajuta organismul sa se apere de actiunea radicalilor liberi, care dete­­rioreaza celulele;

- Contin între 3% si 8% din necesarul zilnic de potasiu. Consumul a 3,5 grame de potasiu zilnic reduce tensiunea arteriala;

- Ajuta la echilibrarea glicemiei si permit un bun control al diabetului;- Reduc riscul de cancer de plamâni, previn cancerul de colon, de sân si de ficat;

- Un mar contine aproximativ 20% din necesarul zilnic de fibre, echivalent cu un castron cu cereale. Echilibrarea nivelului fibrelor în organism reduce colesterolul si previne cancerul de colon;

- Contin un mineral esential: borul Acesta protejeaza sistemul osos si ajuta la prevenirea osteoporozei;- Reduc riscul de astm;

- Încetinesc evolutia bolii Alzheimer;- Sunt de folos în curele de slabire. Merele ofera enzime importante în producerea de energie, deoarece contin carbohidrati complecsi;

- Reduc riscul de afectiuni cardio-vasculare;- Un litru de suc de mere, zilnic, previne formarea pietrelor la rinichi.

Mai multe