Mândruţă: «Ţin diete încontinuu»
Ţine mult la imaginea şi la sănătatea sa. Om de televiziune, viaţa lui Lucian Mândruţă e un lung şir de diete urmate şi abandonate. Nu e simplu deloc, dar s-a obişnuit. Din fericire, mâncarea mexicană, preferata sa, e admisă în dietă.
Cea mai bună mâncare din lume e, pentru Lucian Mândruţă, cea mexicană.
Citeşte şi:
Mândruţă, glumă super proastă faţă de Nico! VIDEO
Lucian Mândruţă: «Eu ştiu salariul Andreei Esca»
Lucian Mândruţă: «Mi-e dor de casă în prima oră de când ajung undeva»
Mândruţă, te-a luat somnul la discursul «Zânei»?
A descoperit-o în 1992, în SUA şi de atunci, pe oriunde merge, caută restaurante cu specific mexican.
Din păcate, nu prea găseşte pe gustul lui.
Foto: Dan Bistriţeanu
„Localurile din Europa nu folosesc ingrediente veritabile şi mâncarea nu are acelaşi gust. Din acest motiv mănânc în oraş rar, cam o dată la două-trei săptămâni. Doar în State găseşti restaurante mexicane bune şi, când sunt acolo, merg zilnic", spune prezentatorul emisiunii „Nimic important" de la Antena 2.
Prin urmare, a învăţat să îşi prepare acasă. Guacamole, cea mai populară reţetă, pe bază de avocado, este preferata lui.
Se face repede, se mănâncă cu chipsuri tortilla şi e ideală ca aperitiv. Toată familia iubeşte mâncarea mexicană, iar Lucian este bucătarul-şef al acestui meniu.
În zilele obişnuite, în casa familiei Mândruţă găteşte o doamnă, mai mult pentru copii, mâncare sănătoasă.
"Personal, nu mă omor după gătit. Îmi fac, totuşi, omleta mea, dimineaţa, şi în rest prefer legumele în stare crudă. Nu mă ating de mâncarea gătită a copiilor, nu sunt cu supele sau ciorbele, pentru că sunt grase şi fără vitamine, legumele fiind preparate termic. Eu trebuie să am grijă la ce mănânc, să ţin diete", mărturiseşte jurnalistul.
Toată viaţa a ţinut diete şi încontinuu se abţine de la mâncare.
„Ce bine ar merge o bere cu nişte mititei, iar la desert un tort cu ciocolată!", se gândeşte prezentatorul tv.
Dar acestea sunt doar un vis frumos. Trebuie să se abţină.
E expert în «Guacamole»
Reţeta preferată a lui Mândruţă e Guacamole, o pastă pe bază de avocado.
A amestecat într-un blender ceapă roşie, roşii cherry, avocado curăţat de coajă, suc de lămâie verde, sare, piper, sos iute şi coriandru.
Această pastă se consumă cu chipsuri tortilla. Pregăteşte această reţetă cel puţin o dată pe lună, astfel încât a devenit expert.
Foto: Dan Bistriţeanu
Trebuie să dea jos 10 kg
A fost dintotdeauna subţirel, dar acum, spune el, s-a îngrăşat.
De anul trecut, de când şi-a rupt piciorul, jurnalistul a pus pe el 10 kg.
Asta pentru că nici sport nu a mai putut face. Acum are un şi mai bun motiv de a se pune la slăbit.