Maradona: «Mi-aş da o mână pentru titlul mondial»

2 iulie 2010 16:22   Actualitate
Ultima actualizare:

Poreclit „Il Clasico" al Cupei Mondiale, Germania- Argentina îşi va derula astăzi al şaselea episod. În cele cinci întâlniri de până acum de la turneele finale, nemţii au învins de două ori, două partide s-au terminat la egalitate, iar una a fost câştigată de sud-americani.

De la mijlocul săptămânii, din tabăra germană au plecat „săgeţi" către naţionala lui Diego Maradona.

Pe ultimele le-a trimis chiar căpitanul Lahm, care a acuzat Argentina că e prea agresivă şi pusă pe scandal.

„Sunt impulsivi, temperamentali şi nu ştiu să piardă, să vedem cum vor digera înfrângerea asta" a spus fundaşul lui Bayern. Între timp, Maradona a arătat că nu este prea afectat de declaraţiile de război venite din partea nemţilor.

„Dacă Dumnezeu vrea să jucăm finala, o vom juca. Iar Dumnezeu vrea asta. Sunt dispus să-mi dau o mână pentru titlul mondial", a afirmat Maradona la o televiziune.

În acelaşi timp însă, Maradona a subliniat importanţa acestui meci, cu ocazia căruia elevii săi vor să răzbune eliminarea de la CM 2006, când Germania a trecut de Argentina la penaltyuri, tot în sferturi.

La finalul acelui meci, spiritele s-au încins de ambele părţi, totul culminând cu o bătaie în toată regula între jucători şi oficiali.

Astfel, Lahm, Schweinsteiger, Klose, Heinze, Mascherano sau Tevez, „supravieţuitori" ai acelei partide, vor trebui să-şi ţină în frâu emoţiile pentru a nu uşura sarcina adversarului.

„Ar fi o mare greşeală să-l subestimăm pe Maradona ca antrenor. Jucătorii pur şi simplu îl adoră, iar pentru ei cel mai rău ar fi să-l dezamăgească pe Diego", a spus Beckenbauer care ştie totuşi cum poate câştiga Germania.

„Messi trebuie anihilat. Internazionale a arătat, în semifinala cu FC Barcelona din Ligă, cum trebuie făcut. Messi a fost izolat şi împiedicat să primească mingi".

Messi e răcit

Lionel Messi a ratat antrenamentul de joi şi a fost menajat şi ieri din cauza unei răceli.

„Are simptome de gripă, însă nu e nimic grav. Am decis totuşi că e mai bine ca el să nu se antreneze", a declarat doctorul Donato Villani pentru publicaţia argentiniană Clarin.

Mai multe