Marea fasole naţională!

1 decembrie 2009 19:55   Actualitate
Ultima actualizare:

România a fost, ieri, în sărbătoare. Mii de oameni s-au îngrămădit pentru mâncarea oferită gratis de autorităţi, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină pentru a-i potoli pe români.

La Alba Iulia, bucătarii au muncit timp de două zile pentru a pregăti 21.000 de sarmale, care au fost distribuite în doar o oră. Aici s-au împărţit 7.000 de pahare cu vin şi tot atâtea chifle. Şi orădenii s-au înghesuit ieri la fasole cu cârnaţi afumaţi.

Bucătarul Adrian Hădean a gătit fasole, după o reţetă cazonă, în bucătărie militară. Adrian a fost ajutat de şapte militari. Şi buzoienii s-au călcat în picioare pentru a prinde una dintre farfuriile cu fasole, oferite gratuit de autorităţile locale.

La un moment dat, totul a degenerat într-o încăierare în urma căreia câteva zeci de persoane au fost uşor rănite. Doar intervenţia fermă a forţelor de ordine a făcut ca îmbulzeala de la corturile cu mâncare să nu se transforme într-o adevărată luptă.

Mihai Ciubotariu, pregăteşte în fiecare an de 1 Decembrie un cazan uriaş cu fasole, ciolan şi cârnăciori, pentru toţi cei care vor să-i treacă pragul casei. Bărbatul, care locuieşte în comuna Comarna, spune că are o reţetă delicioasă şi secretă.

Mai multe