Măritată la 1 an, a divorţat la 18!

27 aprilie 2012 18:20   Actualitate
Ultima actualizare:

O tânără indiană căsătorită de părinţi la vârsta de un an cu un băieţel de trei ani a obţinut anularea căsătoriei 17 ani mai târziu. Laxmi Sargara, acum în vârstă de 18 ani, nu a ştiut nimic despre căsătoria pe care părinţii săi şi cei ai băiatului au făcut-o atunci când ei erau copii, în scopuri materiale.

Ea a aflat abia, acum un an, când familia băiatului a venit să o ia de acasă pentru a o duce în Rajasthan, în nord vestul Indiei. „Am fost şocată când am auzit că aparţin unui bărbat", spune tânăra.

„Le-am spus asta părinţilor mei, dar nu au fost de acord cu mine, aşa că a trebuit să caut în altă parte ajutorul". Laxmi era pe cale să fie dusă la casa mirelui, când a cerut ajutorul unui asistent social pe nume Kriti Bharti, care militează pentru drepturile copiilor. Femeia l-a convins pe mire că nu e drept ca cei doi să fie căsătoriţi, aşa că acesta a fost de acord cu anularea legală a căsătoriei.

Click!spune

Căsătoriile între copii sau cu copii sunt ilegale în India, dar din păcate multe familii din zonele rurale aleg să-şi „vândă" copiii astfel.

Aproape jumătate, mai precis 47 la sută din femeile din India se căsătoresc înainte de a împlini 18 ani. Totodată, 40 la sută din căsătoriile în care unul sau ambii parteneri este minor se întâmplă în această ţară, anunţă un raport Unicef.

Mai multe