Marius Niculae , 47.000 € pentru un gol marcat!

2 decembrie 2010 16:54   Actualitate
Ultima actualizare:

Marius Niculae va pleca din "Ştefan cel Mare" la iarnă şi va semna cu o echipă "exotică", din Asia, care îi va plăti un salariu regesc. Însă, un calcul simplu arată că şi în România el a fost unul dintre cei mai bine plătiţi fotbalişti, raportând numărul de goluri marcate la sumele care i-au intrat în conturi.

Citeşte şi:

Niculae: "Decât să joc la altă echipă din România, mai bine mă las!"

Marius Niculae, suspendat o etapă şi amendat cu suma de 740 de lei

Revenit în "haită" după ce a fost răscumpărat de la scoţienii de la Inverness, Marius Niculae a redevenit liderul echipei care l-a crescut şi la care a debutat în Liga I.

Atunci, în 2008, a reuşit să puncteze atât în campionat cât şi în Cupa României dar nu a făcut-o în competiţiile europene. Apoi, treptat s-a "stins" şi golurile sale au devenit din ce în ce mai rare. Spre exemplu, în sezonul 2009-2010 a înscris doar de patru ori în campionat, iar în actuala ediţie randamentul a fost mai slab, marcând doar de trei ori.

"Săgeată" a ştiu totuşi să-şi negocieze contractul şi dacă pe teren nu era un veritabil "vârf", financiar s-a descurcat foarte bine. Acţionarii i-au oferit la semnătură o jumătate de milion de euro şi un salariu stagional de 260.000 de euro, fiind şi la vremea aceea unul dintre cei mai bine plătiţi fotbalişti din campionat.

El a încasat remuneraţia de peste un sfert de milion de euro şi în anul competiţional următor, 2009-2010, şi abia acum, în plină criză economică, i s-a diminuat leafa.

A acceptat o reducere de 30 la sută şi a rămas cu 182.000 pe an. Dacă adunăm toate aceste cifre rezultă un câştig net de 1.020.000 de euro, fără a pune la socoteală primele încasate în acest timp.

Astfel, pentru fiecare dintre cele 26 de goluri marcate de la revenirea sa şi până acum, Niculae a luat câte 47.000 de euro pe gol, bani mai mult decât frumoşi într-un campionat precum cel românesc.

Şi-a lichidat afacerile

„Săgeată" câştigă bani frumoşi din fotbal şi pentru a-şi asigura viitorul, o bună parte i-a investit în diferite afaceri. În 2003 şi-a deschis un salon de tatuaje, Fashion Tatoo, care în timp a devenit unul dintre cele mai cunoscute în domeniu şi cel mai frecventat de fotbalişti, printre clienţi fiind şi Adi Mutu.

De salon s-a ocupat soţia sa, Cristina, dar treptat afacerea s-a îndreptat spre faliment şi pentru a scăpa de griji, anul acesta, în iarnă, a vândut brandul unei firme din al cărei acţionariat face parte şi Elisabeta, o verişoară a soţiei fotbalistului.

El a avut şi o agenţie imobiliară, dar după numai câteva luni a tras obloanele afacerii, deoarece aceasta nu mergea aşa cum îşi închipuise el.

Vezi şi:

Marius Niculae: "Nu trebuia să bat eu penalty-ul"

Marius Niculae: "Cine bate în derby, râde de ceilalţi tot anul!"

Marius Niculae s-a căsătorit în vara anului 2008 cu prietena sa din copilărie, Cristina Vasilescu, care a pozat sexy în diferite reviste de bărbaţi, cei doi oficializându-şi relaţia după opt ani. Nunta a fost una cu fast desfăşurată la Palatul Snagov iar naşii de cununie au fost acţionarul dinamovist, Cristi Borcea, şi soţia sa, Mihaela. Cuplul nu are deocamdată copii.

Mai multe