Mărturia emoţionantă a tânărului ascuns în tipografia ocupată de fraţii Kouachi

13 ianuarie 2015 17:26   Actualitate
Ultima actualizare:

Un bărbat care a stat ascuns sub o chiuvetă în tipografia ocupată de fraţii Kouachi a povestit chinul prin care a trecut în acea zi.

Lilian Lepere, în vârstă de 27 de ani, le trimitea mesaje poliţistilor în timp ce tipografia din Dammartin-en-Goele era ocupată de Said şi Cherif Kouachi. Cei doi l-au luat ostatic pe şeful lui Lepere, un grafician care lucrează acolo, şi spuneau că vor să moară ca ostatici, conform mirror.co.uk. 

Fraţii au fost împuşcaţi şi Lepere a scăpat nevătămat, dar era pe punctul de a-şi pierde viaţa: teroriştii au fost cât pe ce să îl găsească în ascunzătoarea lui. 

"Am stat ascuns sub chiuvetă, într-un dulap. Cel mai mult timp, au fost în biroul şefului. Am auzit împuşcături şi unul a deschis dulapul de lângă mine. Apoi a deschis la un frigider, era la 50 de cm de mine. Am crezut că va deschide fiecare uşă. A băut apă de la chiuvetă şi i-am văzut umbra. Eram cu spatele lipit de o ţeavă şi am simţit apa cum curge. A fost ca în filme. În acel moment, inima nu îţi mai bate, creierul nu mai gândeşte şi tu nu mai respiri", a povestit bărbatul pentru postul France 2 TV.

Lepere i-a mulţumit şi şefului său, care i-a spus să se ascundă când i-a văzut pe cei doi terorişti venind. 

"Dacă mă găseau, ar fi avut doi ostatici, lucrurile ar fi fost diferite probabil", a mai spus tânărul.

Lepere a petrecut ore întregi dând mesaje familiei şi poliţiei şi le-a povestit ce a văzut şi auzit. După o zi agonizantă, asaltul s-a terminat când fraţii Kouachi au ieşit din tipografie trâng focuri de armă înspre forţele armate. Ambii au fost ucişi, cam în acelaşi timp în care ofiţerii l-au împuşcat pe Amedy Coulibaly, cel care a luat ostatici într-un supermarket evreiesc din Paris.  

Mai multe