Masa de Crăciun la Casa Regală: curcan umplut cu ficat, cârnaţi, pâine şi chimen

25 decembrie 2010 15:14   Actualitate
Ultima actualizare:

Bucatele de pe masa de Crăciun au fost gătite chiar la castel, relatează Adevărul. Sub bradul adus din pădurile regelui s-au aflat zeci de cadouri pentru noaptea de Crăciun. Este al 10-lea an în care familia regală petrece sărbătorile de iarnă aici. Pregătirea bucatelor pentru masa de Crăciun a fost în toi.

La pregătirea bucatelor a participat şi principesa Margareta care a deschis sala în care se va servi masa de Crăciun, sală pe care a decorat-o personal. La masa de Crăciun vor participa doar regele Mihai, regina Ana, principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae.

Bucătăresele au avut însă o problemă... curcanul de Crăciun este foarte mare şi nu a intrat în cuptor.

„Avem o problemă cu curcanul. Am primit un curcan de la Bucureşti şi are vreo douăzeci de kilograme. Nu putem să-l băgăm la cuptor. E prea mare. Curcanul este umplut cu cârnat, mirodenii, pâine, carne de porc, ficat şi chimen”, a spus principesa Margareta.

În salonul oficial al castelului, bradul înalt de patru metri a fost bogat decorat. Sub brad se află zeci de cadouri.

„Anul acesta am cumpărat globuri şi ornamente noi pentru brad. Cred că am cumpărat prea multe. Este mult mai bogat decât anul trecut”, a declarat principele Radu. Un cadou cu totul special a fost macheta unei maşini pe care regele Mihai o construise pentru regina Ana.

„Am primit acest jeep de la Mihai, ieri. Noi îl avem şi acum în mărime naturală la Bucureşti. A zis că vrea să-l aducă la Săvârşin”, a declarat regina Ana. Autoturismul se află în colecţia familie regale şi va fi adus la Săvârşin pentru a putea fi văzut într-un muzeu. 

 

Pentru Familia Regală, localitatea Săvârşin reprezintă un loc special, de care se simte foarte legată.

Mai multe