Matei, un «ţărănuş» la Steaua

7 ianuarie 2011 17:27   Actualitate
Ultima actualizare:

La nici 21 de ani, Gabriel Matei este considerat deja o achiziţie excelentă pentru Steaua. Fundaşul Pandurilor va debuta în Ghencea d-abia la vară, urmând să joace şi returul la Târgu-Jiu.

CITEŞTE ŞI

Steaua l-a luat pe Gabi Matei: "E cea mai fericită zi din viaţa mea!"

Becali: "Vreau o echipă tânără care să joace frumos"

Ionuţ Luţu şi-a făcut ziua la Gigi la Palat

Meme: «Steaua nu mai transferă pe nimeni»

Matei a început fotbalul la 12 ani, la Internaţional Curtea de Argeş, oraş în care, de altfel, tânărul apărător s-a şi născut.

„Îl ştiu de-atunci. A venit la noi, firav aşa cum e şi acum. Că el vrea să joace fotbal şi că el e fundaş. De la bun început a jucat ca apărător de bandă dreaptă. E poreclit «Ţărănuşul». Ştiţi de ce? Pentru că e un băiat simplu, dar ţăpănos", ne-a povestit, satisfăcut, Benone Lazăr, fostul patron de la Internaţional Piteşti.

Paradoxal, norocul lui Gabriel Matei a fost că, în cantonamentul din iarna trecută, tehnicianul Ionuţ Badea a fost nemulţumit de un alt Matei, venit de la Bistriţa, Dan.

„A venit Badea la mine şi mi-a spus că Dan Matei e ca o muscă fără cap, nu înţelege nimic. Am început căutările pentru un alt fundaş dreapta, iar până atunci Gabi a început să joace din ce în ce mai mult şi mai bine. A prins curaj. Până la urmă, l-am adus pe Blay, altă caricatură, dar deja Matei se impusese ca titular", ne-a mai dezvăluit Lazăr.

«Nu-i arde de bombe sexy»

Cât priveşte viaţa extrasportivă a fundaşului, Gigi Becali nu are de ce să îşi facă griji.

„E cuminte. Păi la mine juca pe mai puţin de 1.000 de euro pe lună şi nu a crâcnit nici măcar o dată. Şi-a văzut de joc, a băgat topoare şi, chiar dacă nu a învăţat cine ştie ce, s-a ţinut cât de cât şi de şcoală. Nu-i arde de «bombe sexy», cluburi sau baruri. Stă şi el, acum, mai nou, pe laptop. În rest, nu face probleme", ne-a mai explicat fostul finanţator al grupării argeşene.

Mai multe