McDonald's deschide primele restaurante vegetariene

4 septembrie 2012 13:58   Actualitate
Ultima actualizare:

McDonald's, al cărui principal produs este hamburgerul, va deschide primele restaurante pentru vegetarieni ale grupului în două centre de pelerinaj din India, în încercarea de a se dezvolta pe o piaţă unde vacile sunt sfinte, iar consumul de carne de vită este interzis.

Cele două restaurante vegetariene urmează să fie deschise anul următor în oraşul Amritsar, unde se află Templul de Aur, cel mai sfânt loc al credinţei Sikh, şi în oraşul Katra, punctul de plecare pentru hinduşii care vizitează altarul din munţi al Vishnu Deva, al doilea cel mai aglomerat loc de pelerinaj din India, relatează Mediafax.

McDonald's, grup care are ca emblemă la nivel global un hamburger din carne de vită, a avut dificultăţi în a se dezvolta pe piaţa din India, unde mulţi hinduşi venerează vacile ca zeităţi şi nu mănâncă carne de vită chiar dacă nu sunt vegetarieni.

Primul restaurant al McDonald's în India a fost deschis în 1996 şi servea burgeri din carne de miel, la care s-a renunţat însă ulterior. În prezent, burgerii McDonald's în India includ doar carne de pui, însă lanţul fast-food oferă şi meniuri vegetariene.

Mai multe