Meci de adio pentru Beckenbauer, la 32 de ani de la retragerea din activitate

28 noiembrie 2009 7:29   Actualitate
Ultima actualizare:

lubul Bayern Munchen îi va organiza legendarului fotbalist german Franz Beckenabuer un meci de adio, după 32 de ani de la retragerea din activitate a celui supranumit 'Kaiserul', a anunţat gruparea bavareză, citată de AFP.

La această partidă în onoarea lui Beckenbauer, care va avea loc pe stadionul 'Allianz Arena' din Munchen, în cursul lunii august 2010, Bayern va avea o adversară pe măsură, echipa spaniolă Real Madrid.

'Plecarea lui Franz Beckenbauer de la Bayern Munchen la New York Cosmos, în 1977, nu a avut loc aşa cum ar fi trebuit, ţinând cont că el este personalitatea cea mai marcantă din istoria clublui nostru', a declarat Karl-Heinz Rummenige, preşedintele grupării bavareze.

Cu ocazia adunării generale care a avut loc vineri, Uli Hoeness, managerul general al echipei bavareze în ultimii 30 de an, a fost instalat în funcţia de preşedinte al Consiliului de supraveghere, în locul lui Franz Beckenbauer, desemnat preşedinte de onoare al clubului Bayern Munchen.În vârstă de 64 ani, Franz Beckenbauer a evoluat pentru Bayern între 1964 şi 1977, disputând în total 427 de partide în prima divizie a campionatului german (60 goluri). El a cucerit cu gigantul bavarez patru titluri de campion naţional, patru Cupei ale Germaniei şi trei Cupe ale Campionilor Europeni.

Cu naţionala Germaniei, el a câştigat un titlu mondial (1974) şi unul de campion european (1976) ca jucător, iar apoi a condus Nationalmannschaft către un nou titlu de campioană mondială, în calitate de selecţioner, în 1990.

Mai multe