Medic obligat să crească un copil până la 25 de ani, după un avort eşuat

24 mai 2012 12:54   Actualitate
Ultima actualizare:

Un judecător din Palma de Mallorca (Baleare) a condamnat un medic să plătească întreţinere un copil născut după practicarea unui avort eşuat mamei acestuia. Magistratul a hotărât ca medicul să se ocupe de cheltuielile cu creşterea şi educaţia copilului, care deja are un an şi jumătate, până la împlinirea a 25 de ani.

Femeia a apelat la clinica respectivă pe 20 aprilie 2010 pentru un avort şi, după 15 zile de la operaţie, la controlul medical, medicul i-a confirmat că avortul a reuşit. Totuşi, după trei luni de la acel moment, femeia a descoperit că era, în continuare, însărcinată, scrie El Mundo.

Judecătorul a considerat, în sentinţă, că mama nu îşi dorea acest copil şi a făcut tot ceea ce era legal ca să evite naşterea acestuia, drept pentru care aceasta nu poate fi obligată să suporte cheltuielile de creştere a acestuia.

Pe lângă faptul că a fost condamnat la plata cheltuielilor cu creşterea copilului, medicul trebuie să-i plătească femeii daune morale, dat fiind că naşterea unui copil nedorit, din neglijenţa doctorului, i-a "perturbat serios viaţa". Astfel, medicul, împreună cu clinica la care acesta profesa, vor trebui să plătească suma de 420.000 de euro mamei.

CITEŞTE AICI ARTICOLUL INTEGRAL!

Mai multe