«Medicii austrieci au ajuns repede, dar elicopterul nu a putut să aterizeze»

30 decembrie 2010 20:30   Actualitate
Ultima actualizare:

Şerban Huidu a fost la un pas de moarte după ce a ieşit de pe o pârtie de schi şi s-a izbit violent cu capul de un copac. Martorii oculari au spus că Huidu se afla pe pârtia de schi de la Patsch, care este la o distanţă de zece kilometri de Innsbruck.

Vedeta de la Prima TV a ales să schieze pe una din cele mai dificile pârtii din zonă.

Conform martorilor oculari, Huidu a încercat să ocolească un grup de copii, însă s-a dezechilibrat, i s-a desprins schiul de pe piciorul drept şi a căzut într-o prăpastie adâncă de zece metri.

Chiar dacă a purtat cască, Huidu s-a lovit puternic cu capul de un pom.

Citeşte şi:

4 accidente in familia Huidu!

Aşa l-au salvat austriecii pe Şerban Huidu

Huidu a ieşit din comă!

A căzut într-o prăpastie

Adrian Mânzaru (foto jos) a schiat alături de Şerban Huidu. Acesta ne-a povestit cum s-a întâmplat totul. „Coboram de pe pista roşie şi am trecut pe cea albastră. Deşi era lin, pe la mijlocul ei ne-am întâlnit cu un grup de patru-cinci copii. Şerban a încercat să îi evite, dar i s-a desprins schiul de pe piciorul drept. Nu aveam viteză, dar el nu a putut să se redreseze şi a căzut în prăpastie, lovindu-se cu capul de un copac. Eu am sărit peste schiul lui”, a povestit Mânzaru, care este director de vânzări la un dealer de maşini din Târgu Mureş.

Iniţial, Mânzaru a crezut că Huidu nu a păţit nimic, însă, când s-a apropiat de el a observat că acesta este inconştient şi îi curge sânge din nas.

„Am sunat imediat după ajutoare. Medicii au ajuns foarte repede, în cinci-zece minute, dar elicopterul nu a putut să aterizeze acolo. A durat o jumătatea de oră până să fie luat”

Alţi români care erau acolo au văzut scena accidentului.

„Am văzut momentul în care a venit elicopterul şi l-a luat pe Huidu. Eram la un nivel intermediar. Pe el l-au tras mai întâi atârnat de o funie, pentru că nu putea ateriza elicopterul acolo”, a povestit Cătălin, un medic psihiatru care a venit la schi în Austria cu soţia şi copiii.

„E nasoală pârtia asta. Anul trecut mi-am luxat umărul, iar acum am avut iar probleme cu o căzătură şi m-am şi rătăcit. Există două zone, una Olimpică şi una de Familie. Dar şi acesta din urmă este periculoasă”, a mai spus Cătălin.

Mai citeşte:

UPDATE Medicii austrieci: Şerban Huidu nu va fi operat

Huidu, un împătimit al schiului. Vezi cum se distra pe pârtia unde a suferit un accident grav - VIDEO

Echipa Adevărul de Seară aflată la Innsbuck vă ţine la curent cu starea de sănătate a lui Şerban Huidu

Vezi ce mesaje de încurajare i-au dat vedetele lui Şerban Huidu!

Marius Dragomir, fost director Kiss Fm Deva, şocat de accidentul lui Huidu

Andreea Raicu: «Să ne rugăm pentru sănătatea lui Huidu»

Anda Adam pe pagina de Facebook a lui Şerban Huidu: "Dumnezeu o să îţi dea putere şi o să râdem curând împreună

EXCLUSIV „Şerban Huidu a încercat să evite copiii de pe pârtie", Amalia Matei, director staţie Kiss FM TimişoaraPrima TV: Şerban Huidu, în comă indusă pentru ca medicii să poată face investigaţiile necesare

Mai multe