«Merit pensia de 270 milioane»

20 mai 2010 18:31   Actualitate
Ultima actualizare:

Posesorul uneia dintre cele mai mari pensii din ţară este un gălăţean în vârstă de 70 de ani, fost magistrat. Conform u­­nui cupon de pensie din iulie 2008, Ilie Costache încasează o pensie de 26.924 de lei.

Septuagenarul a fost, pe rând, judecător, preşedinte al Tribunalului Galaţi şi al Curţii de Apel Galaţi.

Fostul judecător Ilie Costache susţine că, în eventualitatea în care Executivul îşi va pune în practică intenţia de a reduce pensiile cu 15%, va da în judecată Guvernul pentru a anula decizia.

„Am muncit pentru aceşti bani. Am ocupat cele mai importante funcţii de conducere în justiţia gălăţeană şi mi se pare normal să primesc aceşti bani. Vorbim de o pensie specială. Tot ce s-a acordat, a fost pe lege. E dreptul meu ", ne-a spus răspicat fostul magistrat. Ilie Costache a activat şi în avocatură până anul trecut, când s-a retras definitiv din profesie.

«Vând ziare să am bani de medicamente»

Bătrâneţe în mizerie! O fostă profesoară de română se chinuie să supravieţuiască cu o pensie de doar 368 de lei

Maria Ciobanu, din Bucureşti, are 78 de ani şi, după 30 de ani de muncă, a ajuns să trăiască dintr-o pensie mizeră: 368 de lei. Sunt însă şi pensionari care nu au grija zilei de mâine, în ciuda intenţiei guvernaţilor de a tăia 15%.

„Am fost profesoară de Limba română, la diverse şcoli generale, dar şi la Liceul «Matei Basarab», unde am predat trei ani. Primesc o pensie ruşinoasă şi, dacă n-ar fi cei doi fii ai mei, aş muri de foame", ne-a mărturisit bătrânica.

Ca să-şi suplimenteze puţin veniturile, Maria Ciobanu merge zilnic în Piaţa Amzei din centrul Capitalei unde vinde ziare.

„Reuşesc să mai strâng cam 5 lei pe zi din vânzarea ziarelor. Nu e mult, dar e ceva în plus, la pensie. Însă tot am nevoie de medicamente şi astea costă foarte mult", ne-a mai spus bătrâna.

Citeşte şi:

Pensie record de 19.400 de lei pentru un fost procuror din Timişoara

Mirabela Dauer: «Am crezut că o să-mi plesnească inima»

«Sper să mor, că nu mai am cu ce trăi»

Mai bine puşcăriaş decât pensionar

Pensionarii au rupt cordoanele de jandarmi la Galaţi şi Bucureşti - VIDEO

«Senatorul-porno»: Se uită la filme deocheate în Parlament! VIDEO

Mai multe