Metode trăsnite de a introduce obiecte interzise în puşcării

27 octombrie 2009 15:28   Actualitate
Ultima actualizare:

"Deţinuţii recurg la tot soiul de şemecherii şi tertipuri. Nici nu-ţi vine să crezi cum le fabrică şi unde le ascund!", ne-a spus Cristian Micu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului Jilava.

Telefoanele ajung în spaţiul de detenţie ascunse-n cărţi ale căror pagini au fost decupate după modelul, forma şi mărimea aparatului.

Cartelele sunt îndesate în câteva crestături făcute cu cuţiul în merele pe care deţinuţii le primeau, într-o vreme, la pachet.

"Încap şi câte 12 cartele într-un măr!", ne-a explicat Cristian Micu. "În urma percheziţiilor, găsim cartele lipite şi în crema şi glazura biscuiţilor sau camuflate între paginile revistelor".

Drogurile sunt şi ele aduse prin metode ingenioase: ascunse şi în pachete de ţigări, pungi de cafea, salam sau cârnaţi, cutii de nes închise etanş, talpa ghetelor, interiorul adidaşilor.

Mai există şi "metoda sărutului".

"Deţinutul este vizitat de o femeie care se recomandă gardienilor ca fiind iubita celui închis. Când cei doi se întâlnesc, se sărută iar în acel moment drogul este pasat subtil din gura femeii în cea a bărbatului. Acesta înghite bila iar, când se întoarce în cameră, o recuperează, regurgitând-o".

Odată demascaţi, posesorii obiectelor interzise sunt pedepsiţi fie doar cu o mustrare, fie cu suspendarea dreptului de a presta muncă, a dreptului de cumpărare a produselor alimentare de la magazinul penitenciarului, a dreptului de a primi pachet, suspendarea dreptului la vizită şi chiar izolarea.

Mai multe