«Mi-au ars copilul în incubator» povesteşte îngrozită mama micuţului

15 noiembrie 2009 16:10   Actualitate
Ultima actualizare:

Bebeluşul care a fost internat, sâmbătă, la Spitalul de Copii ''Grigore Alexandrescu'' cu arsuri grave pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost uitat în incubator de o asistentă de la Maternitatea Bucur, va fi supus luni unui transplant de piele.

Bebeluşul s-a născut în urmă cu patru zile la Maternitatea Bucur şi a fost adus la Spitalul Clinic de Copii "Grigore Alexandrescu", cu arsuri profunde pe faţă, pe corp, pe gât, torace stâng, fiind afectată o suprafaţă de 20% din corp, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator.

Părinţii băieţelului au declarat că asistentele l-au pus pe micuţ în incubator pentru că făcuse icter. Potrivit medicilor, în astfel de cazuri, copilul trebuie să stea sub o lumină specială, cel mult 16 ore pe zi, în reprize de 3-4 ore, fiind plasat sub lampă la o distanţă de aproximativ 50 de cm, cu ochii şi organele genitale protejate. În această perioadă, poziţia lui trebuie schimbată din două în două ore, pentru a nu suferi arsuri, iar în jurul său trebuie aşezate rulouri de scutece, pentru a-l proteja de pereţii încinşi ai incubatorului.

Mama bebeluşului a povestit că, sâmbătă dimineaţă, a mers să îl alăpteze şi a constatat că nu mai era.  “Dacă ştiam ce se va întâmpla, năşteam acasă. Mi-au spus că e ars. Nu înţelegeam ce se întâmplă şi de atunci plâng. Îi voi da în judecată pe toţi cei care nu au avut grijă de copilul meu”, a mai spus femeia. Tânăra a venit de mai multe ori la spital, ieri, pentru a-l alăpta pe bebeluş. “Mi s-a spus să revin din trei în trei ore ca să-l hrănesc. Micuţul e stabil, eu sunt în stare de şoc şi nu ştiu când o să-mi revin”, a povestit tânăra reporterilor Click!.

Doctorii de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" au precizat că micuţul a fost adus în stare foarte gravă, cu arsuri de contact.

Prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului "Sf. Ioan", în subordinea căruia se află şi Maternitatea Bucur, a declarat că, în opinia sa, este vorba de neglijenţă.

"În ture erau trei asistente şi un medic şi nu este admisibil să se întâmple astfel de lucruri. Am demarat o anchetă, iar pentru cei vinovaţi se vor aplica cele mai drastice sancţiuni mergând până la desfacerea contractului de muncă", a spus prof.dr. Ciocâlteu.

Părinţii copilului spun că vor da asistentele şi maternitatea în judecată pentru neglijenţă şi că vor face plângere la Ordinul Asistentelor şi la Colegiul Medicilor.

Ordinul Asistentelor s-a autosesizat în acest caz şi va declanşa propria anchetă.

Citeşte şi:

Un bebeluş a fost uitat timp de 3 zile în incubator

Mai multe