Mielul ăsta are gust de peşte

25 aprilie 2012 15:13   Actualitate
Ultima actualizare:

Cercetătorii chinezi au reuşit să cloneze un miel a cărui carne are gust de peşte.

Puiul de oaie, numit Peng Peng, obţinut prin inginerie genetică, conţine doar grăsimi "bune", cum ar fi cele din nucă, seminţe, peşte şi vegetale. Mielul a cântărit 5,74 kg când a venit pe lume la 26 martie, într-un laborator din regiunea Xinjiang din vestul Chinei.

Carnea lui, care nu conţine decât "grăsimi bune", va duce la reducerea riscului de a face boli cardiovasculare pentru cei care o vor consuma.

"Creşte foarte bine şi este sănătos ca orice oaie normală", spune cercetătorul Du Yutao de la Institutul de Genetică din Beijing. El a dezvăluit că a introdus gena "grăsimilor bune" într-o celulă donor preluată de la o oaie merinos chinezească, aceasta fiind inoculată într-un ovul care a fost implantat într-o oaie surogat ("mama purtătoare").

Mai multe