«Mielul l-am păpat, acum o dăm pe zacuscă»

26 aprilie 2011 19:25   Actualitate
Ultima actualizare:

Vă obişnuiserăţi să circulaţi prin Bucureşti ca pe autostradă? Gata! De azi, s-a terminat cu huzureala. Vacanţa s-a încheiat, ieri, când mii de oameni au luat cu asalt gările şi autogările ca să se întoarcă acasă.

Cele mai aglomerate au fost trenurile şi autocarele care au venit din Constanţa, Sighişoara, Craiova sau din zona Moldovei. În doar câteva minute, sute de călători au aglomerat Gara de Nord, dar şi autogara din zonă. Toţi cărau după ei bagaje.

„Am venit cu mai multe decât am plecat. Genţile şi sacoşele sunt pline cu mâncare", ne-a spus Nicu, care s-a întors, ieri la prânz, de la Bârlad. Jean a venit de la mama, din Sighişoara, la fel de plin.

Gheorghe şi Nicu ne-au arătat ce cărau în genţi: vin, ouă şi cozonac

„Uitaţi borcanul cu zacuscă şi ţuica, pe astea le am la suprafaţă, dar geanta e burduşită cu mâncare. Mielul l-am mâncat, nu mai e", ne-a arătat tânărul, imediat ce a coborât din tren. Şi cei care au venit cu autocarul din Constanţa au cărat după ei mâncare de la părinţi sau rude, cala maşinii fiind arhiplină.

Aflux de maşini la intrarea în Capitală

Cele şase drumuri naţionale, care leagă provincia de Capitală, dar şi cele două autostrăzi au fost pline de maşini. Bucureştenii plecaţi în vacanţă s-au întors, ieri, acasă, astfel că poliţiştii de la "Rutieră" au înregistrat circa 240.000 de autotursime care s-au îndreptat spre Capitală.

Andrei a fost ajutat să-şi coboare geamantanul din autocar

VEZI ÎN MEDIA CENTER MAI MULTE POZE

Mai multe