Mihaela Bilic: «Nu pâinea în sine îngraşă, ci cantitatea în care o consumăm»
Nutriţionistul Mihaela Bilic consideră că pâinea este necesară în alimentaţia noastră, dar este important să nu o consumăm în exces.
Pâinea conţine glucide complexe, proteine, vitamine din grupul B şi minerale (fier, magneziu, calciu) şi fibre, contribuie la echilibrul alimentar, favorizează buna funcţionare a sistemului digestiv, ameliorează metabolismul glucidelor şi lipidelor, oferă protecţie împotriva cancerului. Mihaela Bilic a subliniat că nu pâinea în sine îngraşă, ci cantitatea în care o consumăm. Cu un aport mediu de 230 cal/ 100 gr., nu putem spune că pâinea e vinovată de kilogramele în plus atât timp cât mezelurile conţin în medie 350 cal/ 100 gr., iar caşcavalul 380 cal/ 100gr.
"O banală felie de pâine are 80 de calorii, ceea ce, raportat la o raţie calorică obişnuită de 2.000 cal/zi, nu reprezintă un pericol. Glucidele sunt esenţiale supravieţuirii şi funcţionării optime a organismului uman, aşa că, indiferent de vârstă, greutate sau regimul alimentar, oferiţi-vă zilnic bucuria de a mânca o bucată de pâine. Fie că este albă, neagră, cu seminţe, cu tărâţe, cu ierburi aromate, cu ulei, cu lapte, alegeţi-o în funcţie de preferinţele voastre. Nimic nu poate fi mai gustos şi mai sănătos", a declarat dr. Bilic, scrie Agerpres.ro.