Mihaela Ursuleasa se refugia în alcool şi a fost internată de două ori la dezintoxicare

14 august 2012 11:00   Actualitate
Ultima actualizare:

Bela Koreny afirmă, într-un interviu acordat pentru paginaintai.net, că Mihaela era una dintre cele mai talentate artiste din lume. Din păcate, succesul pe care Ursuleasa l-a avut în carieră nu s-a extins şi în plan personal.

De când tatăl fetiţei ei a părăsit-o, imediat ce a aflat că este însărcinată, acum şapte ani, Mihaela intrase în patima alcoolului şi lua tratament medicamentos pentru a-şi trata dependenţa.

Conştientă de problema ei, pianista s-a internat de două ori la o clinică de dezintoxicare. "De atunci (n.r de când a fost părăsită) a început depresia ei… Dar nu atunci a început să bea. În plus, artiştii pot bea din când în când, dar asta nu înseamnă că sunt alcoolici.

Făcea un tratament pentru problema cu alcoolul. A fost internată într-o clinică pentru asta (...). Uneori mergea singură la clinică, alteori o duceam noi. A fost internată de două ori. Cea mai lungă perioadă petrecută acolo a fost de două luni. Iar înainte de asta, a stat acolo vreme de două săptămâni",

Totodată, Bela Koreny susţine că a vizitat-o pe Mihaela, împreună cu soţia lui, exact cu o seară înainte a muri. După ce au stat de vorbă câteva zeci de minute, cei doi au plecat acasă, cu promisiunea de a reveni cât de curând.

"Când am plecat, ne-a îmbrăţişat şi ne-a spus că ne iubeşte. Trebuia să plecăm şi i-am spus că ne vedem curând. Dar a doua zi nu mi-a răspuns la telefon. Am continuat să sun, dar nu răspundea, la început am crezut că poate doarme, aşa că m-am dus la ea", a mai spus el.

Mihaela Ursuleasa a fost găsită fără suflare pe data de 1 august, cauza decesului fiind, se pare, o comoţie cerebrală. Deocamdată nu se ştie cu exactitate ce probleme de sănătate avea artista, urmând ca acest lucru să fie arătat în urma rezultatelor autopsiei.

Cine a fost Mihaela Ursuleasa

Mihaela Ursuleasa s-a născut în 1978, la Braşov, şi a fost de mică o pianistă extraordinară, fiind considerată un "copil minune". Fiică de muzicieni (tatăl era pianist şi cânta împreună cu mama ei la un hotel din Braşov), Ursuleasa a început studiul pianului de la vârsta de 5 ani.

A studiat la Conservatorul din Viena, unde s-a şi stabilit ulterior. A câştigat mai multe premii internaţionale şi a cântat pe marile scene ale lumii, împreună cu mari muzicieni ca Angela Gheorghiu, Lars Voght sau Vadim Repin. În 2010, albumul ei de debut "Piano & Forte" a primit premiul ECHO Klassik la categoria "Înregistrarea solo a anului".

Artista avea o fetiţă în vârstă de şapte ani, pe care o creşte acum mama ei, Agripina.

Mai multe