Mihai Găinuşă și-a făcut pensiune pe bani europeni: «Nu a fost uşor, ne-am izbit de birocraţie» - FOTO

11 aprilie 2012 7:17   Actualitate
Ultima actualizare:

Mihai Găinuşă este unul dintre beneficiarii banilor europeni. Folosind fonduri nerambursabile, a construit, în urmă cu câțiva ani, o pensiune în județul Prahova.

Aproape de Bucureşti, la Cheia (Prahova) găsim pensiunea prezentatorului Cronicii Cârcotaşilor de la Prima tv.  Pensiunea "Găinuşa de munte" are 8 camere duble cu preţuri cuprinse între 175 şi 220 RON.

"Am ridicat la Cheia o pensiune cu opt camere, accesând fondurile SAPARD. La o jumătate de an după ce am depus cererea, a sosit prima tranşă de bani. Nu a fost uşor. Ne-am izbit de birocraţia de la noi, care s-a suprapus peste cea europeană. Au fost multe nopţi nedormite şi multe drumuri la Târgovişte, unde era oficiul care gestiona fondurile pentru zona respectivă“, a declarat Mihai Găinuşă pentru capital.ro

Cârcotaşul susţine că cele 80.000 de euro primite din fondurile de preaderare au reprezentat numai o treime din investiţia totală. „Fiindcă nu ştiam care sunt cheltuielile eligibile, ne-am trezit că trebuie să scoatem mai mulţi bani din buzunar decât am planificat“.

Vedeta tv a dorit să afle cum poate obține fonduri pentru extinderea și modernizarea pensiunii, dar și pentru construirea unor spații de agrement: „M-am lăsat păgubaș pentru că ar fi trebuit să îmi schimb sediul social al firmei. E adevărat că acum finanțarea este mai consistentă. Înainte se putea lua cel mult 100.000 de euro, iar acum suma s-a dublat. Însă și condițiile pentru obținerea finanțării sunt mai complicate“.

Mai multe