Mihai se va ridica din scaunul cu rotile!

11 decembrie 2011 16:14   Actualitate
Ultima actualizare:

Mihai Popescu e copilul din clasa a IV-a care a mers mereu la şcoală într-un scaun cu rotile. Boala cu care s-a născut nu i-a permis să meargă niciodată singur sau să alerge asemenea colegilor săi.

Mihăiţă s-a născut cu o boală teribilă, tetrapareză spastică hipotom, boală care l-a condamnat la o copilărie în scaunul cu rotile.

Coşmarul copilului s-a încheiat vineri, odată cu ultima operaţie efectuată de renumitul profesor Gheorghe Burnei, la Spitalul "Marie Curie".

"Mihai a avut emoţii mari, a plâns şi era foarte panicat. Nu îi era frică de operaţia în sine, ci de durerile post-operatorii", ne-a spus, vineri, Constanţa, mama copilului.

La ora 11, băiatul a intrat în operaţie şi a ieşit după două ore.

"Aceasta a fost ultima serie a intervenţiilor. A fost o procedură complicată, dar totul a ieşit aşa cum trebuia.

În sală au participat cinci chirurgi şi s-a intervenit la nivelul şoldului, s-a realizat centrarea capului femural, pentru ca Mihai să nu mai facă mişcări cu dificultate.

Acum, piciorul va avea o poziţie normală. Va sta imobilizat în ghips 6 - 8 săptămâni, apoi vor urma câteva luni de recuperare.

Important e ca evoluţia post-operatorie să nu fie întreruptă de infecţii, iar noi ne-am luat toate măsurile de precauţie în acest sens.

Sperăm să meargă, iar cu puţin efort din partea lui, chiar va merge", ne-a spus profesorul Burnei.

Prof. dr. Gheorghe Burnei e sigur că operaţia a fost o reuşită

foto: Dan Bistriţeanu

Greul a trecut pentru familia Popescu, iar visul lui Mihai de a merge este foarte aproape! În timpul intervenţiei chirurgicale, copilului i s-a montat o placă specială, al cărui cost nu este suportat de Casa de Asigurări de Sănătate.

Dacă puteţi să-l ajutaţi pe Mihai, vă rugăm depuneţi bani pe numele lui, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR, sucursala Tunari: RO 09RNCB02860011331 00003 - în lei.

Fundatia Adevarul are urmatoarele conturi la BCR Sucursala Pipera:

Cont lei: RO09RNCB0286001133100003Cont euro: RO36RNCB0286001133100002Cod swift - RNCB ROBU (pentru cei care fac depuneri din străinătate, in euro)CUI RO15162540

Mai multe