Mihai Trăistariu: «Mi-a fost ruşine să o sun pe Maria Ciobanu»

9 septembrie 2010 16:06   Actualitate
Ultima actualizare:

Mihai Trăistariu a spus că i-a fost ruşine să o sune o pe Maria Ciobanu după ce aceasta l-a acuzat că i-a furat piesa «Lie, ciocârlie».

"N-aş fi făcut un album de muzică populară dacă n-aş fi cantat «Lie, ciocârlie». De-a lungul anilor, datorită trilului din cântecului meu, toată lumea m-a întrebat de ce nu cânt piesa Lie Ciocârlie. Este adevărat că, poate am greşit faţă de doamna Maria Ciobanu. Eu m-am dus la Uniunea Compozitorilor şi am întrebat cui îi aparţine piesa şi dacă trebui să cer voie cuiva pentru a cânta melodia. Ei mi-au spus că piesa aparţine Mariei Lătăreţu. Eu am întrebat dacă trebuie să îi cer voie doamnei Maria Ciobanu pentru a cânta piesa, pentru că eu ştiam doar varianta ei. De la Uniunea Compozitorilor mi s-a spus că, atâta timp cât am acceptul lor iar drepturile pleacă la familia Lătăreţu, nu este nicio problemă", a declarat Mihai Trăistariu la emisiunea "Acces Direct".

Cântăreţul a recunoscut că melodia interpretată de el se apropie mult mai mult varianta interpretată de Maria Ciobanu, decât de versiune originală a cântecului.

Citeşte şi:

Mihai Trăistariu, acuzat de Maria Ciobanu că i-a furat piesa?

"Eu am ales această variantă fără să ştiu că îi aparţine doamnei Maria Ciobanu. Recunosc această greşeală. Ulterior, ascultând toate versiunile, am constatat că varianta mea se apropie mai mult de cea interpretată de Maria Ciobanu. Vreau să îmi cer scuze faţă de doamna Ciobanu. Nu am mai sunat-o după acel moment pentru că mi-a fost jenă de situaţia creată. Mi-a fost ruşine să o sun după ce m-a acuzat că i-am furat piesa", a mărturisit Trăistariu.

Mai multe