Mii de delfini masacraţi de pescarii japonezi

3 octombrie 2009 18:54   Actualitate
Ultima actualizare:

Masacrul delfinilor din oraşul pecăresc cu doar 3.500 de locuitori aflat pe coasta de sud-est a Japoniei altădată a fost un secret bine păstrat vreme de zeci de ani de autorităţile nipone. Taiji a fost pe vremuri cel mai important centru de vănătoare a balenelor din întreaga Japonie., scrie Adevărul.

Pe coasta de sud-est a Japoniei sezonul de vânătoare a delfinilor durează din septembrie până în martie. Definii care cad în plasa pescarilor sunt închişi într-un mic golf în apropiere de Taiji, de unde sunt îpiedicaţi să evadeze cu ajutorul plaselor de sârmă electrificată.

Femelele tinere sunt separate apoi de grup pentru a fi vândute parcurilor acvatice,iar restul mamiferelor capturate sunt ucise pentru carne. Sângele miilor de delfini ucişi anual înroşeşte apa din micul golf.

Întregul masacru a fost surpins pe cameră de către dresorul lui Flipper, din filmul cu acelaşi nume. Ric O'Barry, în vârstă de 70 de ani, a făcut investigaţii ani buni până a putut surpinde pe peliculă întreaga grozăvie. Documentarul realizat de acesta şi intitulat "The Cove" a câştigat deja mai multe premii la Festivalul de Film Sundance.

Vezi video aici

Mai multe