Miliardarul Click! a pregătit masa de Paşte

1 aprilie 2010 15:57   Actualitate
Ultima actualizare:

Febra pregătirilor de Paşte a cuprins ieri întreaga familie a dâmboviţeanului Nicolae Ene, câştigătorul marelui premiu Clickmania! de anul trecut, în valoare de 300.000 de euro.

Primele ore ale dimineţii de ieri i-au prins pe membrii familiei lui nea Nae, cum este alintat de către apropiaţi dâmboviţeanul, în bucătăria casei sale din localitatea Dragodana.

„Fiecare face câte ceva. Bucătar-şef e nevastă-mea. Este expertă în cozonaci. Îi ies atât de mari şi de pufoşi, de-ţi vine să-i mănânci din ochi", ne spune vesel profesorul de dans. Ne-o arată mândru pe nepoţica lui de doar patru anişori, Anisia, care trebăluieşte de zor pe lângă bunica ei, Filoftea Ene (56 ani).

Nepoţica Anisia a frământat cozonaci împreună cu bunica ei, Tia, și cu cea mai bună prietenă a familei

„Îşi bagă nasul peste tot. Uite, acum se ţine de capul lui mă-sa mare să o lase pe ea să prepare cozonacul. Pune în lighean toate ingredientele şi pe urmă se apucă de frământat", râde nea Nae.

Ceilalţi din jur îi ţin isonul. Peste tot domneşte buna dispoziţie şi veselia. Încet-încet încep să se vadă şi roadele muncii Tiei, soţia lui nea Nae. Mai întâi ies din cuptor cozonacii.

Pasca e şi ea gata. Urmează vopsitul ouălelor, operaţiune care se lasă pentru mezina Anisia cu toate degetele murdare. După şase ore, totul e pregătit pentru sărbătoarea sfântă a Paştelui.

Mai multe