Ministrul Sănătăţii din Belgia, prea gras să fie la conducere

14 octombrie 2014 16:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Maggie De Block, care conduce portofoliul sănătăţii în Belgia, a fost aspru criticată din cauza greutăţii sale. Ministra în vârstă de 52 de ani cântăreşte aproape 27 de kilograme şi este prea puţin credibilă pentru funcţia pe care o ocupă, potrivit Daily Mail.

Politicianca este una dintre cele mai populare figuri de pe scena politică belgiană. Ea a fost pe punctul de a ocupa scaunul de premieri.

Însă, De Block a primit acuzaţii absurde privind kilogramele ei în plus. Atât opinia publică, cât şi opoziţia cred că ea nu este persoana potrivită pentru a conduce Ministerul Sănătăţii, pentru că nu este credibilă.

Criticile în acest sens au pornit de la un corespondent american din Washington DC, Tom van de Weghe, care lucrează pentru o televiziune din Belgia. Într-o postare de pe Twitter, acesta a întrebat dacă o persoana de genul ei poate fi credibilă în funcţia de ministru al Sănătăţii.

“Ştiu că nu sunt un fotomodel, dar important nu este doar ceea ce e la suprafaţă”, a spus ministrul Sănătăţii, în apărarea sa.

Mai multe