Mirela Zeţa de la Prima TV găteşte specialităţi de Paşte

14 aprilie 2014 16:09   Actualitate
Ultima actualizare:

Vedeta de la Prima TV, Mirela Zeţea, ne-a povestit ce va face de Paşte şi ne-a oferit o reţetă special, pe care o oferim şi noi cititorilor Click!

"Paştele este o sărbătoare pe care o petrec în familiei. Eu şi mama gătim mâncăruri tradiţionale, cum ar fi ouă roşii, friptura de miel, drob şi o ciorba de lobodă. Încă de mică o ajutam pe mama în bucătărie. Nu mai ţin minte când am vopsit prima dată oua, dar ştiu că îmi plăcea foarte mult să le ung cu ulei, pentru a deveni lucioase. În general vopsim 30 de oua şi dureaza cam o oră şi jumătate. Îmi plac ouale roşii simple, dar pot aprecia şi modele executate cu măiestrie de bucătărese talentate. În dimineaţa Paştelui toată lumea ajută la aşezarea mesei, de pe care nu lipseşte niciodată lumina unei candele", ne-a povestit Mirela Zeţa.

Drob de miel

Ingrediente:

- organele de miel (splina, ficatul, rinichii, inima)- 5-7 fire de ceapa verde- 4 fire de usturoi verde- 3-4 oua- o legatura de patrunjel- o legatura marar- un prapure - sare si piper- 2-3 oua fierte, tari (optional)

Organele se spală bine cu apă rece, se curăţă de pieliţe şi cheguri şi se lasă circa 15 minute într-un vas cu trei părţi apă şi o parte oţet, ca să iasă mirosul din ele. Apoi se pun la fiert în apă fără sare. Se fierb aproximativ 30 de minute, timp în care se adună spuma.

După ce s-au fiert, organele se toacă cu ajutorul maşinii de tocat. La fel şi verdeţurile, care se adaugă apoi peste organe. Peste se pun ouăle bătute şi sare şi piper după gust.

Prapurele se spală în câteva ape. Daca vi se pare că are prea multă grăsime puteţi s-o înlăturaţi cu un cuţit. Se pune prapurele pe fundul tăvii cu marginile în afară. Se adaugă jumatate din compoziţia de carne şi verdeţuri, peste care se pun ouăle fierte, iar peste se pune cealaltă jumatate din compoziţie şi se acoperă cu prapurele rămas în afara tăvi.

Se dă la cuptor aproximativ 50-60 de minute până când drobul se rumeneşte frumos, în cuptorul preîncălzit. Se lasă să se răcească şi apoi se scoate din tavă şi se serveşte la masă.

Poftă bună şi Paste fericit tuturor!

Mai multe