«Mister Eficienţă»!

11 iulie 2010 20:18   Actualitate
Ultima actualizare:

Din cinci şuturi pe poartă, atacantul de 20 de ani al lui Bayern München a înscris tot atâtea goluri. În plus, a fost coautor la alte trei reuşite ale „Mannschaft-ului".

Nu de multe ori li s-a întâmplat nemţilor să nu pornească drept mari favoriţi la câştigarea Cupei Mondiale. Şi mai rar ei înşişi şi-au acordat mai puţine şanse ca în acest an.

Africa de Sud 2010 a fost o excepţie, şi poate tocmai de asta echipa antrenată de Joachim Löw, uşurată de povara aşteptărilor, a explodat pur şi simplu, arătând lumii că Germania este capabilă şi de fotbal frumos.

Cu ce nu ne-a surprins „Mannschaft-ul" la acest turneu final? Cu proverbiala lui eficienţă, Thomas Müller ridicând încă o dată această trăsătură teutonică la rang de artă.

Puţini atacanţi se pot mândri cu un procent de 100% ca al vârfului de 20 de ani de la Bayern München, care a transformat în gol toate cele cinci şuturi ale sale pe spaţiul porţii la acest turneu final.

Nu-i deloc rău pentru un jucător care bifase înaintea Mondialului doar două selecţii în naţionala mare, fără a marca vreun gol!

În plus, Müller a fost coautor la alte trei reuşite ale germanilor, ceea ce îl clasează în pole-position pentru titlul de cel mai bun tânăr jucător al Cupei Mondiale.

Înaintea sa, doar Pele a dat dovadă de o asemnea precocitate, înscriind de cinci ori la Mondialul din 1958, la doar 17 ani.

Mai multe