Mistreţii lui Ţiriac au trichineloză

12 ianuarie 2010 19:00   Actualitate
Ultima actualizare:

"Cele cinci carcase de mistreţi au fost trimise pentru a fi distruse prin ardere, la firma Protan. Ceilalalţi 155 de mistreţi au fost transportaţi către un depozit frigorific din Giurgiu şi către o casă de copii din Braşov", a declarat ieri Mircea Gelu Budău, directorul DSVSA Bihor.

Descoperirea celor cinci porci bolnavi nu înseamnă că pe viitor ar putea fi interzise partidele de vânătoare de la Balc, ci o supraveghere sporită a zonei, precum şi instituirea obligativităţii ca, de acum, toate exemplarele recoltate din respectivul perimetru să fie analizate din punct de vedere sanitar-veterinar.

Potrivit directorului DSVSA, mistreţii, dintre care cel mai greu cântăreşte 120 de kilograme, au fost transportaţi cu două maşini frigorifice, de 16 tone fiecare.

Având în vedere că, potrivit gonaciului Mircea Cordoş, invitaţii lui Ţiriac au vânat mistreţi „mărunţi, cu vârste cuprinse între unu şi doi ani", copiii de la centrul de plasament din Braşov şi ceilalţi sărmani care vor primi carnea congelată, de la Giurgiu, se vor bucura de carne fragedă, numai bună de gătit.

Mai multe