Miţă de la «Bere Gratis», expert în gătit

24 octombrie 2009 16:02   Actualitate
Ultima actualizare:

Talentul lui Mihai Georgescu (Miţă de la Bere Gratis) în ale gătitului pare a fi moştenit din familie.

"Toate rudele sunt pasionate de aşa ceva, inclusiv tata este un foarte bun bucătar. Eu am învăţat atât de la ei, cât şi prin faptul că merg mult pe la restaurante. Îmi e suficient să gust un fel de mâncare, că îmi dau seama ce ingrediente, ce condimente conţine şi cum a fost făcut, astfel încât nu am nevoie să citesc reţeta. Pot reproduce respectivul meniu în proporţie de 85-90%", spune solistul trupei Bere Gratis.

Soţia sa, Liana Stanciu, se poate considera norocoasă. Miţă e bucătarul şef în casă. Găteşte orice, de la mâncare chinezească, thailandeză, românească, până la dominicană, tătărească sau vietnameză.

Totul în regim de urgenţă, cu dexteritatea unui profesionist.

"Folosesc întotdeauna ochiul mare de la aragaz şi, de obicei, fac câte două feluri o dată. În maximum o oră şi jumătate termin totul. Îmi place să gătesc în casă, pentru familie şi pentru prieteni. Îmi dă o senzaţie de echilibru, stabilitate, aşezare", adaugă Mihai.

Foloseşte multe condimente

Miţă este un fan al condimentelor. Pune din toate, acasă având o adevărată colecţie. Mâncarea nu o gustă niciodată. Î

şi dă seama dacă e bine făcută după miros, care, spune el, este esenţial.

Inimă de viţel în sos roşu

Ingrediente: inimă de viţel, sos de tomate, ceapă roşie, măsline, foi de dafin, tarhon, mărar.

Mod de preparare: ceapa se taie şi se căleşte. Se adaugă apă, se pune inima de viţel, tăiată în bucăţele, şi se lasă la fiert. Se adaugă sosul de roşii, se mai fierbe puţin, iar la final se condimentează.

Mai multe