Mitică Dragomir: «Voi fi reales la al zecelea congres»

26 octombrie 2009 17:34   Actualitate
Ultima actualizare:

Candidaţii trebuie să fie propuşi de membrii afiliaţi, să aibă cetăţenie română, iar depunerea candidaturii să se facă până cu 15 zile înainte de alegeri, adică până pe 2 noiembrie.

Deocamdată, la secretariatul general al LPF s-au înregistrat două propuneri ale unor membri afiliaţi. Ambii l-au propus pe Dumitru Dragomir. „Mitică de la Ligă" era ieri în formă maximă, mai ales că îşi serba onomastica.

„Nu pot să vă spun cine m-a propus şi nu cred să mai fie vreun candidat. Cine are curajul să candideze cu mine? Nimeni. Şi uita aşa, Mitică va fi reales la al zecelea congres", a spus cu umor Dumitru Dragomir.

În vară, declara într-un interviu acordat ziarului Adevărul: „Sunt singurul conducător din istoria fotbalului românesc care a fost fotbalist, organizator de competiţii, vicepreşedinte şi preşedinte de club, arbitru, antrenor, vicepreşedinte şi preşedinte la Ligă şi prim-vicepreşedinte la FRF. Totuşi, în patru ani mă retrag. Gata, am obosit şi eu. O să mă ocup de afaceri cu fiu-miu".

Gino Iorgulescu a fost singurul rival

Dragomir are 63 de ani şi a fost ales în funcţia de preşedinte LPF în 1996.

De atunci, a avut doar o singură dată un contracandidat, în persoana lui Gino Iorgulescu, fost internaţional şi ex-preşedinte la FC Naţional, pe care l-a învins în 2000. Iorgulescu a fost propus de Mihai Stoica, actualul manager general al Unirii Urziceni, pe atunci la Oţelul Galaţi, şi a fost susţinut de impresarul Giovani Becali. În 2000, erau 16 componente ale Ligii I, iar Dragomir a câştigat cu scorul de 11-5.

Mai multe