Mitul italianului «latin lover» nu mai face ravagii printre turiste - studiu

1 august 2010 15:45   Actualitate
Ultima actualizare:

Potrivit răspunsurilor date de 1.000 de turiste străine în sondajul realizat de revista de gastronomie şi turism Vie del Gusto, peste jumătate dintre acestea (57%) consideră că italienii îşi pun mai mult în valoare latura feminină decât pe cea masculină. În acelaşi timp, 51% dintre participantele la sondaj consideră că bărbaţii italieni şi-au pierdut şarmul, nemaifiind veseli şi distractivi.

Totodată, 49% dintre femeile care au participat la sondaj le reproşează bărbaţilor italieni comportamentul pueril.

Singurii italieni care le mai atrag atenţia turistelor sunt studenţii, 23% dintre participantele la sondaj preferându-i. Oamenii de afaceri sunt preferaţi de 21% dintre turistele din Peninsulă, în timp ce DJ-ii şi animatorii din satele de vacanţă sunt apreciaţi de 17% dintre femeile care au participat la sondaj. În schimb, popularitatea băiatului de pe plajă este în cădere liberă, doar 11% dintre turistele străine fiind atrase de acest model masculin, scrie Mediafax.

Totuşi, în ochii acestor "judecătoare", bărbaţii italieni îşi păstrează din calităţi: sunt galanţi, spun 78% dintre femei, bine îmbrăcaţi (67%) şi plini de atenţii (59%). Pe de altă parte, li se mai reproşează ironia (45%) şi faptul că nu au mereu un corp pe cât de atletic ar trebui (43%).

Din fericire însă pentru turismul din Peninsulă, poporul italian poate miza pentru atragerea vizitatorilor pe stil, apreciat de 73% dintre participantele la sondaj, şarm (69%), simpatie (55%), curtoazie (51%) şi zâmbet (37%).

Mai multe