«Mutu a fost bombă cu ceas»

1 noiembrie 2010 15:53   Actualitate
Ultima actualizare:

La Catania, vizita Fiorentinei s-a redus la revenirea lui Adi Mutu după o suspendare chinuitoare de nouă luni. S-a văzut acest lucru prin insistenţa camerelor de filmat de a prinde cât mai multe cadre cu decarul "viola" şi prin ambiţia fanilor gazdelor de a-l fluiera copios pe român la fiecare atingere a mingii.

Mutu era din nou în centrul atenţiei, de această dată fără vreo amendă primită şi fără vreun comportament sălbatic în afara terenului.

"A fost ca o bombă cu ceas care a început să ticăie de la început", a scris a doua zi Corriere dello Sport, referindu-se la cele trei ocazii ratate de Mutu în primele 10 minute.

Cu un şut cu dreptul, altul cu stângul şi cu o lovitură de cap, "Fenomenul" Fiorentinei a bifat de fapt singurele trei execuţii pe spaţiul porţii ale echipei sale, obligându-i pe jurnalişti să constate că "Mutu nu e de ajuns!"

Aşadar, în ciuda celor nouă luni fără meciuri în picioare, lui Mutu nu i-a fost extrem de greu să-şi reia în primire rolul de lider.

"Pe parcurs şi-a pierdut din agresivitate, nu şi voinţa de a juca", a sintetizat Corriere dello Sport. Stors din punct de vedere fizic, "Briliantul" a rămas pe teren toate cele 90 de minute.

"Dacă trebuia să-l schimb? Poate că da, dar am preferat să am la dispoziţie toţi jucătorii importanţi", a declarat Sinişa Mihajlovici, antrenorul Fiorentinei.

"Putem juca însă mult mai bine în atac", a mai spus sârbul, gândindu-se deja la etapa viitoare, cu Chievo duminică, meci în care Adi Mutu va juca din nou în faţa propriilor suporteri, la Florenţa.

Şi-a cerut scuze chiar pe teren!

La final, tăcerea lui Mutu, aflat în "silenzio stampa" impusă de avocaţii săi ca urmare a problemelor extrasportive, a fost compensată de coechipieri, care au dezvăluit un episod petrecut înaintea meciului.

"Mutu ne-a strâns în jurul său la mijlocul terenului, şi-a cerut scuze şi ne-a mulţumit pentru cele nouă luni în care am fost mereu alături de el", a dezvăluit fundaşul Comotto.

Gazzetta dello Sport: A tras din toate poziţiile, a bătut majoritatea fazelor fixe şi a fost hăituit mereu de fundaşii Cataniei

La Nazione: Două veşti bune: punctul scos în deplasare şi revenirea lui Mutu după exilul de nouă luni

Site-ul fiorentina.it: O dată cu trecerea zilelor, Mutu îşi va recupera condiţia fizică, iar adversarii vor avea probleme serioase

Site-ul firenzeviola.it: Cu Mutu în teren, şi defensiva poate respira. După un an de zile, este prima dată când Fiorentina nu primeşte gol în deplasare

Mai multe