Mutu a semnat din nou cu Victor Becali

3 septembrie 2009 18:21   Actualitate
Ultima actualizare:

Fotbalistul echipei Fiorentina a semnat un contract cu agenţia de impresariat sportiv a lui Victor Becali, cu care a mai colaborat până în 2004, când a fost concediat de Chelsea, informează Mediafax. "Ne-am căutat unul pe altul, eu pe el şi el pe mine. Eu mă gândeam să îl sun şi el se gândea să mă sune pe mine. Cinci minute a durat discuţia. Am avut mai multe lucruri frumoase decât urâte, realizări şi de ce să nu încercăm încă o dată? Dacă rămânea cu noi, nu mai ajungea să plătească atâţia bani", a declarat Victor Becali la GSP TV.

La 8 noiembrie 2004, firma de impresariat numită atunci Becali&Popescu anunţase că nu va mai reprezenta interesele lui Mutu, deoarece jucătorul nu a dorit prelungirea contractului.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar internaţionalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA şi să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensaţie.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Mai multe