N-au plătit şi le-au luat termopanele

27 octombrie 2010 17:26   Actualitate
Ultima actualizare:

Caz revoltător în Ergheviţa, judeţul Mehedinţi.  O firmă care s-a ocupat de modernizarea şcolii din localitate a luat uşile din termopan şi s-au făcut nevăzuţi.

Înfofoliţi în şapte cojoace şi cu căciulile pe cap, 50 de copii din localitatea Ergheviţa, judeţul Mehedinţi, se încăpăţânează să vină la şcoala transformată într-un adevărat congelator. De o săptămână, muncitorii de la firma care s-a ocupat de renovarea unităţii de învăţământ au demontat uşile din termopan, pentru că aceasta nu a primit contravaloarea lor.

Nici sălile de curs nu mai au uşi

„E frig. Nu prea putem să ne concentrăm, pentru că ne îngheaţă mâinile", a explicat Alexandru Stoianovici, un elev. Cei mai revoltaţi sunt părinţii. Ei ameninţă că nu-şi mai aduc copiii la şcoală.

„Au zis că firma vine şi pune uşile. Când le pune, dacă de atâtea zile stăm aşa? Copiii se îmbolnăvesc!", a spus Constanţa Abagiu, bunica unui elev. Lupta se dă între primarul mehedinţean şi firma care a decis să îşi facă dreptate singură.

Primarul Ion Ghinescu a refuzat să achite factura pentru lucrări, pe motiv că firma executoare cere bani pentru lucrări neexecutate. Edilul a sesizat Poliţia, spunând că uşile au fost furate de muncitorii firmei.

În clasă, copiii stau îmbrăcaţi ca pentru iarnă

Mai multe