10 sfaturi pentru un dormitor romantic

9 februarie 2013 15:52   Național
Ultima actualizare:

Voi ce faceţi săptămâna viitoare, de Valentine's Day? Fie că petreceţi în oraş, fie acasă, seara tot în dormitor ajungeţi. Aici, romantismul poate continua. Dacă nu schimbi puţin decorul, ci îţi primeşti iubitul în aceleaşi aşternuturi obişnuite, farmecul zilei se va risipi instant.

"Culorile consacrate pentru Ziua Îndrăgostiţilor sunt roşul, rozul şi albul, dar asta mai mult pentru semnificaţia lor, nu neapărat pentru armonia cromatică dintre ele. Ca să nu mai vorbim de faptul că aceste culori sunt destul de feminine, deci se adresează mai mult femeilor decât bărbaţilor. Aş alege o altă culoare atât pentru ea, cât şi pentru el, anume violetul", spune Cristina Joia.

În primul rând, schimbă lenjeria de pat. Chiar dacă este iarnă şi acum sunt indicate textilele pufoase, care dau senzaţia de căldură, pentru o seară romantică poţi face o excepţie. Aşternutul trebuie acum să aibă luciu, care îi dă o notă sexy, senzuală. Culorile pot fi calde, pentru un romantism sofisticat (bej, ivory), sau puternice, pentru cei mai îndrăzneţi (roşu metalizat, violet, vişiniu). În primul caz, alege perne cu motive florale şi culori mai puternice, în cel de-al doilea, perne deschise la culoare, pentru contrast.

Lumânările parfumate sunt esenţiale. Alege o nuanţă accent, care să se potrivească în cameră. În ceea ce priveşte aromele, alege una, maximum două. Au efecte afrodiziace aromele de levănţică, trandafir, iasomie, vanilie, scorţişoară, santal sau rozmarin.

Pentru o notă de mister, poţi folosi o lampă de aromoterapie. Alege arome afrodiziace ca mosc sau lemn de santal.

Nu exagera cu elementele decorative tematice cumpărate din comerţ. Prea multe inimioare, ursuleţi de pluş sau baloane roşii strică, sunt kitch-oase si vei aluneca uşor în registrul pateticului. Poţi alege multe flori, lumânări parfumate, care trebuie armonizate cromatic cu restul ambientului.

Lumina trebuie să fie difuză, caldă şi să nu vină din tavan. Apelează fie numai la lumina lumânărilor, fie la o veioză sau lampadar discret, care să lumineze numai un colţ al camerei. Becul trebuie să fie de maximul 40 W, să aibă o lumină portocalie, bej, care dă o senzaţie de intimitate.

Florile proaspete sau petalele de trandafiri întregesc şi ele atmosfera senzuală.

Pune lumânărele pe jos, de jur împrejurul patului. Tot pe jos pot fi aruncate, aparent neglijent, câteva pernuţe decorative.

Nu mâncaţi în dormitor. Aici nu trebuie să ajungă mirosuri de mâncare, ci doar arome exotice. Puteţi, totuşi, aduce pe o măsuţă un bol cu frişcă şi nişte fructe. Măsuţa este, de asemenea, indicată dimineaţa, pentru un mic dejun la pat.

Muzica se aude în surdină, dintr-o cameră alăturată. Sunetul trebuie să fie puţin filtrat, el ar fi prea puternic dacă s-ar auzi din aceeaşi cameră în care vă petreceţi seara.

Aranjarea mesei, şi ea importantă

Dacă îi faci iubitului o surpriză culinară şi vrei să luaţi masa acasă, e foarte important să creezi un decor romantic. Faţa de masă e elementul central. Fie o asortezi la culoarea draperiilor, fie alegi una cu o cromatică veselă.

Alege nişte farfurii deosebite, nu aceleaşi, ca de obicei. Pot fi din sticlă vişinie sau violet, sau transparente. Farfuriile le poţi decora cu bucăţele de ciocolată sau căpşune.

Şerveţelele sunt un detaliu de atmosferă. Încearcă să combini două şerveţele, de dimensiuni şi culori diferite. Leagă-le, ornează-le cu un obiect decorativ, sau poţi încerca o pliere în formă de evantai sau inimă. Pune flori în vază, şi nu neapărat clasicii trandafiri.

Mai multe