10.000 € pentru bogătaşul arab dispărut la Cheia

21 august 2015 21:31   Național
Ultima actualizare:

A dispărut de 16 zile şi e de negăsit. Familia este dispusă să plătească 10.000 de euro celui care poate contribui la găsirea kuweitianului Mohammed Al Baghli, dispărut la Cheia.

Cel care poate oferi informaţii care să conducă la găsirea bătrânului va pune mâna pe aceşti bani. Rudele spun că sunt dispuse chiar să mărească suma. Mohammed Al Baghli, în vârstă de 79 de ani, a ajuns la Cheia pentru prima oară în 1993. Un an mai târziu îşi construia propria casă şi de atunci cel puţin o dată pe an venea să îşi petreacă o lună în timpul verii alături de familie în România. În acest an a venit din nou la începutul lunii august. Acum 16 zile, a ieşit la plimbare şi nu s-a mai întors.

Mohammed Al Baghli a fost căutat fără întrerupere de sute de jandarmi, pădurari, politişti şi voluntari, dar fără rezultat. La data dispariţiei, era îmbrăcat în costum tradiţional arab crem, purta papuci de culoare închisă şi avea asupra sa un baston din mahon cu inserţii argintii, reprezentând în limba arabă 1964, cu mâner de argint.

Pentru că a dispărut atât de misterios, familia sa este convinsă acum că fostul petrolist prosper a fost răpit pentru a se obţine o sumă mare de bani. Rudele cred că Mohammed Al Baghli nu s-ar fi îndepărtat foarte mult de casă pentru că se deplasa greu, sprijinit în baston şi era dependent de un tratament medicamentos pentru inimă.

Ministerul de Interne din Kuweit a anunţat rudele aflate încă în Prahova că va trimite în România o delegaţie specială de criminalişti care să participe la misiunile de căutare.

Cine este kuweitianul

Mohammed Al Baghli, 79 ani, este un personaj foarte cunoscut în Kuweit, iar dispariţia sa misterioasă a iscat vâlvă în ţara lui. În tinereţe, a fost înalt funcţionar în Ministerul Petrolului, apoi s-a lansat cu succes în afaceri cu petrol.

Pilotul planorului, de negăsit și el

Pe 6 august dispărea, în zona Masivului Postăvarul, un planor condus de unul dintre cei mai buni piloți din România, Mircea Crăciun. Aparatul era închiriat de la o firmă din străinătate de către acesta, care îl testa pentru prima dată după asamblare. Colegii săi de la Aeroclubul Ghimbav din Braşov l-au ajutat să se înalţe și de atunci dus a fost. ”Pilotul a spus că intenţionează să zboare aproximativ două-trei ore și ultima oară când s-a luat legătura cu el, era undeva în zona Predeal”, a declarat Stelian Cojocaru, șeful Aeroclubului Ghimbav. Inițial căutările s-au desfășurat pe o arie de 200 de km pătrați, pentru a se extinde în opt județe, dar nici urmă de planor. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a declarat acum câteva zile că 1.000 de oameni, pădurari, jandarmi, salvamontiști, vânători de munte și voluntari au căutat în zadar aparatul.

Mai multe