16 români s-au strâns într-un apartament şi au petrecut, în Italia. Ce au păţit conaţionalii noştri

23 martie 2020 14:00   Național
Ultima actualizare:

În plină pandemie, în ţara europeană cel mai grav afectată de COVID-19, mai mulţi români au ignorat toate restricţiile impuse de autorităţile italiene şi s-au strâns într-un apartament pentru a sărbători o zi de naştere.

Controalele din ce în ce mai stricte ale carabinierilor, în Italia, nu par să-i sperie pe cei care, din diverse motive, continuă să iasă din case sau să se adune în grupuri. Este şi cazul a 16 români care locuiesc în această ţară şi care s-au strâns la o petrecere într-un apartament. Printre acestea s-au aflat şi patru copii, anunţă observator.tv.

Întâlnirea celor 16 români a avut loc în comuna Delia, din provincia siciliană Caltanissetta, acolo unde primarul Gianfilippo Bancheri le-a atras atenţia locuitorilor în mod deosebit că nu e deloc bine cum se comportă. Zilele trecute, primarul italian a postat un clip pe Facebook în care a răbufnit la adresa concetăţenilor săi care nu respectă recomandările autorităţilor de a sta în case pentru a limista răspândirea noului coronavirus.

Cei 16 români au fost prinși de carabinieri, după ce au fost raportați de vecini. Conaţionalii noştri au fost amendaţi de autorităţile italiene.  

Citeşte şi:

Coronavirus Italia. Primul român mort din cauza infecției cu COVID-19. Ar fi împlinit azi 80 de ani

Mărturiile Adelinei Chivu, soția lui Cristi Chivu, direct din infernul coronavirusului italian

Mai multe