2 miliarde de lei pentru 9,8 km din Autostrada Sibiu-Pitești. Tigveni-Curtea de Argeș, gata în 60 de luni

7 martie 2021 15:47   Național
Ultima actualizare:

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția Lotului 4 al Autostrăzii Sibiu -Pitești, Tigveni - Curtea de Argeș. Este vorba despre Porr Construct, care va primi 2 miliarde de lei, anunță Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR).

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția Lotului 4 Tigveni - Curtea de Argeș, din Autostrada Sibiu - Pitești.

Este vorba despre Porr Construct, care va primi 2 miliarde de lei, anunță Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR).

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru „Autostrada Sibiu - Pitești, Lotul 4: Tigveni - Curtea de Argeș”, în lungime de 9,86 km.

Ce lucrări se fac pe Lotul 4 din Autostrada Sibiu-Pitești

Durata contractului este de 60 de luni, dintre care 16 luni sunt perioada de proiectare și 44 de luni cea de execuție a lucrărilor. În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări:

  • 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, cu o lungime medie de 230 de metri. Cel mai lung este viaductul de la km 84, de 630 de metri;
  • Un tunel de 1.350 de metri, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.

 Perioada de garanție a acestora este de 10 ani.

”În perioada următoare, după îndeplinirea termenelor legale privind formularea contestațiilor, precum și după soluționarea eventualelor contestații/ plângeri formulate în cadrul prezentei proceduri de atribuire, ofertantul câșigator va fi invitat la sediul CNAIR pentru semnarea contractului, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestuia”, au anunțat autoritățile.

Lotul 1 din Autostrada Sibiu-Pitești, gata anul viitor

Porr Construct lucrează și la Lotul 1, Sibiu - Boița, din Autostrada Sibiu -Pitești. Lucrările aici sunt în plină desfășurare, iar constructorul este mobilizat pe aproape întreg tronsonul.

Stadiul lucrărilor ar putea ajunge la 65% - 70%, apreciază Asociația Pro Infrastructură, iar finalizarea lor ar putea avea loc la sfârșitul anului viitor.

În total, Autostrada Sibiu-Pitești este împărțită în cinci loturi și va avea o lungime de circa 123 kilometri.

Citește și: 

11 firme se bat pentru lotul 2 din Autostrada Sibiu-Pitești, Boița-Cornetu. 5 miliarde de lei pentru 31,3 km

S-a semnat contractul pentru un nou tronson din Autostrada Sibiu-Pitești. 30 km ne costă peste 2 miliarde de lei

A fost scos la licitație cel mai scump lot de autostradă din România! 15 firme se bat pe 1,2 miliarde de euro

Mai multe