25 Mai este termenul limită până când putem declara banii câștigați la pariuri online (P)

25 aprilie 2017 18:33   Național
Ultima actualizare:

Prieteni pariori, mai avem timp până pe 25 mai să declarăm veniturile obținute din pariuri online în anul 2016. Procedura este obligatorie, iar cei care nu se încadrează în termenul limită riscă o amendă cuprinsă între 50 și 550 RON!

Fiecare parior care a retras bani de la pariuri online în 2016 este obligat să declare aceste venituri, indiferent dacă a realizat sau nu profit. Spre deosebire de pariurile tradiționale, la pariuri online se impozitează retragerile, în mod individual, și nu câștigurile propriu-zise. Așadar, dacă ai depus 100 RON și ai retras 80 RON, va trebui să plătești impozit pe 80 RON.

Legislația ne spune că această procedură se realizează prin depunerea declarației cu numărul 200 la sediul ANAF din localitatea în care locuiești până la data de 25 mai 2017, pentru toate retragerile efectuate în intervalul 01.01.2016 – 31.12.2016.

VEZI AICI UN TUTORIAL COMPLET DESPRE IMPOZITUL LA PARIURI ONLINE ȘI COMPLETAREA CORECTĂ A DECLARAȚIEI 200 DE LA ANAF!

Declarația constă în două părți, la care se mai pot adăuga și anexe, în situațiile în care situația o cere. Dacă în prima parte se completează o serie de date din buletin, un cont bancar al titularului și câteva date de contact, în partea secundă trebuie specificate detaliile cu privire la tranzacțiile efectuate.

Este important ca fiecare parior să se documenteze bine cu privire la numele oficiale și la codurile de identificare fiscală ale operatorilor de pariuri licențiați în România, pentru a putea completa corect partea a doua a formularului – acolo unde se va specifica și suma retrasă. Calculul impozitului se va face de către funcționarii ANAF, așa că tu nu trebuie să te preocupi de acest aspect.

Atenție! Trebuie completată o anexă pentru fiecare retragere, în mod individual. Dacă ai retras bani de la mai multe case de pariuri online va trebui să completezi anexe suplimentare, însă trebuie să ai grijă să specifici de fiecare dată operatorul de le care ai scos bani.

Odată depusă declarația, fie online pe site-ul ANAF, fie în persoană, la ghișeu, vei fi notificat de către organul fiscal cu privire la suma datorată până la finele acestui an. Din momentul primirii, vei avea timp 60 de zile să plătești suma cuvenită, altfel ți se vor putea pune penalități. În cazul în care nu ai avut nici o retragere individuală mai mare de 66.750 RON, vei plăti numai 1% impozit per fiecare retragere.

Important! Nu lăsa această treabă pe ultimul moment. Poate că vor apărea erori în sistemul informatic și nu vei putea depune online sau poate că la ghișee vor fi cozi imense în ultimele zile. Evită orice neplăcere efectuând acest pas cât mai curând. Nu uita să-ți avertizezi și prietenii cu privire la acest aspect!

Mai multe