3 metode de a scăpa de stres la Bac. Click! vine în ajutorul elevilor și le oferă sfaturi pentru ziua examenului

27 iunie 2015 0:20   Național
Ultima actualizare:

Tinerii care au în faţă probele examenului de Bacalaureat sunt copleşiţi de emoţii, stres, dar şi de presiunea pe care o pun pe ei apropiaţii. Click! vine în ajutorul lor şi le oferă trei sfaturi pentru a se simţi încrezători în ziua examenului.

  • 1. Controlează-ţi respiraţia! Cel mai bun mijloc de a regăsi liniştea emoţională este să ne reconectăm la respiraţia abdominală. Urmaţi exemplul bebeluşilor care dorm şi observaţi cum se ridică abdomenul la fiecare inspiraţie. Odată destins, faceţi prima mişcare ce vă vine în minte. Oricine poate adopta un ritual care să fie gestul său antistres (încrucişarea degetelor, strângerea pumnului...). Repetând exerciţiul de mai multe ori, senzaţia de destindere va fi asociată cu acest gest. Vă va fi de ajuns să-l repetaţi în faţa foii albe pentru a simţi uşurarea, scriu specialiştii pentru huffingtonpost.fr.
  • 2. Domoleşte-ţi emoţiile! Puţin stres este necesar pentru a stimula energia şi concentrarea. Când stresul este însă prea mare, învăţaţi să-l stăpâniţi pentru a nu vă deranja în timpul examenului. După ce aţi efectuat zece respiraţii abdominale, încercaţi să percepeţi unde este situat „bulgărele” de stres (în abdomen, de exemplu) şi distingeţi-i culoarea, forma, consistenţa. Imaginaţi-vă apoi că îl micşoraţi sau îl transformaţi într-o minge de spumă uşoară şi colorată ori într-un balon de săpun.
  • 3. Gândeşte pozitiv! Gândiţi-vă la toate succesele avute şi revedeţi-le. Astfel, eliberaţi un hormon numit endorfină care are particularitatea de a favoriza starea de bine. Este momentul de a vă imagina apoi aceeaşi energie în sala de examen: liniştea interioară şi concentrarea îşi vor da mâna.

Lucrările, corectate în alt judeţ

La Bacalaureatul 2015, corectarea şi notarea lucrărilor elevilor se va face în alt judeţ. Această modificare duce şi la amânarea cu o zi a datei la care elevii vor afla primele rezultate de la Bac.Iată calendarul: 29 iunie – Limba Română; 30 iunie –  Limba maternă; 1 iulie – Proba obligatorie a profilului; 3 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării; 7 iulie – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00); 7 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 16.00 - 20.00); 8 - 9 iulie –  Rezolvarea contestaţiilor; 10 iulie – Afişarea rezultatelor finale.

Subiecte română BAC 2015

Bacalaureat 2015 subiecte Geografie, Biologie, Fizică, CHimie

Mai multe