35 de persoane rănite după ce un microbuz a căzut de pe o pasarelă - FOTO

26 aprilie 2012 16:16   Național
Ultima actualizare:

35 de persoane au fost rănite, joi, după ce un microbuz s-a răsturnat de pe o pasarelă pe o bretea secundară a DN73, în judeţul Argeş.

La faţa locului a ajuns, în scurt timp de la producerea accidentului, şi un elicopter SMURD. Acesta nu a preluat însă niciuna dintre victime."Elicopterul SMURD nu a mai intervenit, din fericire, pentru că niciun pacient nu prezintă o stare atât de gravă încât să necesite transportul la o unitate medicală din Bucureşti", a declarat Sorina Slăvoi, de la ISU Argeş.

Între timp, conform  ISU Argeş, numărul victimelor a ajuns la 35. Dintre acestea, 30 au fost duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar 5 la Centrul de primiri urgenţe al Spitalului Racoviţa din Mioveni.

Marin Manole, patronul firmei de transport a declarat că mijlocul de transport avea o capacitate de 37 de locuri, iar în acesta se aflau 38 de călători.

"Este un autobuz fabricat în 2009. Totul s-a petrecut din cauza stării jalnice a drumului, care are denivelări. În timpul cursei, a ieşit levierul de direcţie. Este vorba despre o cursă regulată Mărăcineni-Mioveni, pentru care avem licenţă. Maşina a avut viteză mică, dovadă este starea victimelor, care nu este una foarte gravă. Drumul e foarte prost, e un amplasament al drumului în rampă. Ultima inspecţie tehnică periodică la acest autobuz a fost efectuată acum o lună de zile", a declarat Marin Manole, pentru Realitatea TV.

Mai multe