35 de turiști blocați în Munții Gurghiu, recuperați cu greu de Salvamont Mureș

18 martie 2018 17:13   Național
Ultima actualizare:

Schimbările bruște de temperatură, vântul puternic și precipitațiile abundente de duminică, 18 martie, s-au resimțit foart tare și în zona de munte. 35 de turiști, dintre care 16 copii, au rămas blocați în Munții Gurghiu și salvați după o intervenție dificilă.

Salvamontiștii din Mureș au organizat o acțiune de salvare pentru cei 35 de oameni blocați din cauza vremii nefavorabile.

”Acţiunea este foarte dificilă din cauza condiţiilor meteo, a zonei în care se află grupul, necesitând mare atenţie din partea salvatorilor, dar şi o intervenţie foarte rapidă, ţinând cont că în grup sunt şi 16 copii. Din cauza evoluţei ş condiţilor meteo, în zona respectivă s-a depus un strat de gheaţă pe versanţi, deplasarea în siguranţă a turiştilor impunând folosirea de colţari şi piolet, dar aceste echipamente lipsesc din echipamentul grupului”, arată Salvamont pe pagina de Facebook, acolo unde s-a revenit și cu un update: "Intervenția s-a terminat cu succes. Toate persoanele implicate sunt în siguranță".

Şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Mureş, Robert Kovacs, a declarat că turiştii erau cazaţi în zona respectivă, iar în momentul în care au vrut să coboare de pe munte, au constatat că s-a format un strat de gheaţă pe zăpadă, motiv pentru care coborârea ar fi foarte periculoasă fără echipamentul corespunzător, notează Mediafax.

Mai multe